14 Mart 2011 12:37

Emek Gençliği’nden çağrı

Emek Gençliği Merkez Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklama ile  DYG ve TKP’li öğrenciler arasında yaşanan gerginliğe dikkat çekilerek olayların muhatabı olan iki kesime de sakinleşme, daha yapıcı bir tutum alma ve şiddetten uzak durma çağrısı yapıldı.Açıklamada ülkenin içinde geçtiği dö

Emek Gençliği’nden çağrı
Paylaş

Emek Gençliği Merkez Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklama ile  DYG ve TKP’li öğrenciler arasında yaşanan gerginliğe dikkat çekilerek olayların muhatabı olan iki kesime de sakinleşme, daha yapıcı bir tutum alma ve şiddetten uzak durma çağrısı yapıldı.

Açıklamada ülkenin içinde geçtiği dönemde yaşanan torba yasa ile dayatılan esnek ve güvencesiz çalışma koşulları, iş güvenliği olmayan ortamlarda çalışmaya zorlandığı için ölen onlarca işçi, üniversite öğrencilerine dönük saldırılar, demokratik bir Türkiye için mücadele veren kesimlere uygulanan baskı ve yıldırma politikaları, onlarca gazetecinin cezaevlerinde olması gibi baskı ve hak gasplarının yaşandığına dikkat çekilerek, “Bu dönemde, sermayenin dönemsel ihtiyaçlarını harfiyen yerine getirmeye kararlı halk düşmanı AKP’nin saldırılarına karşı tüm ilerici, demokrat, devrimci, yurtsever kesimlerin bir arada durması gerekirken üniversitelerimizde son iki haftadır yaşanan olaylarda bunun tersine şahit olmaktayız” denildi.

Ankara ve İstanbul’daki üniversitelerde gergin bir havanın var olduğu belirtilen açıklamada, “Ancak bu gerginliğin sebebi ne öğrencilere açılan soruşturmalar, ne güvenlik veya polis saldırısı, ne de hükümetin mesnetsiz açıklamalarından ileri gelmektedir. Sebep, yıllardır üniversite gençliği içinde parasız, bilimsel, demokratik, anadilde eğitim mücadelesi veren, bu topraklardaki halkların istek ve taleplerini ana politikaları olarak belirleyen DYG ve TKP’li öğrenciler arasındaki gerginliktir” denildi.

En son Yıldız Teknik Üniversitesi’nde görülen durumun, acı bir tabloyu gözler önüne serdiği vurgulanan açıklamada, “Geçmişte yan yana “polis dışarı, bilim içeri” sloganları atan iki gençlik örgütünün, var olan gerginlik sebebiyle üniversite yönetiminin okula aldığı polisin aralarına girmesiyle birbirlerine zarar vermeleri önlenmek istenmiştir. Bırakın polisi, özel güvenliğin varlığı bile üniversitelerde istenmezken, iki gençlik örgütü arasında yaşanan gerginlik nedeniyle; öğrencileri fişleyen, tehdit eden, yıldırmaya çalışan, gerekirse bir kadının karnındaki çocuğu öldürmekten çekinmeyecek kadar saldırganlaşan bir zihniyetin kampüslere girmelerine ne diyeceğiz?​” denildi.

Yayınlanan metnin, bir yargılamanın nihai sonucu olmadığına, bir savcı veya yargıç olma niyetinin de olmadığına dikkat çekilen açıklamada “Bu metin, yaşanan gelişmeler ışığında olayların muhatabı olan iki kesime de sakinleşme, daha yapıcı bir tutum alma ve şiddetten uzak durmalarını isteyen bir çağrıdır. Unutulmamalıdır ki, üniversite içerisinde yaşanan bu olaylar, diğer üniversite gençliğinin politika yapma ve çalışma yürütme hakkını da elinden almaktadır. Yaşanan üzücü olaylardan dolayı rahatsız olan tüm kesimleri daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Duyarlı tüm üniversite gençliğini ve örgütlerini, yaşanabilecek gerginlikleri önleyici, yapıcı bir yaklaşım içinde olmaya,  üniversitelerde kavgayı değil politika yapmayı kolaylaştırmaya çağırıyoruz. Gerginliklerde yaralanan öğrencilere geçmiş olsun diyoruz.  DYG ve TKP’li öğrenciler arasında yaşanan gerginliğin bir an önce bitmesini ve bir daha yaşanmamasını diliyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Uzel işçileri alacaklarını istiyor

SONRAKİ HABER

Japonya’da ikinci nükleer patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...