03 Kasım 2009 00:00

Kışkırtmalara dikkat edilmeli

DÜNKÜ Milliyet gazetesinin manşeti ‘Demokratik açılım’ tutanağa girdi’ idi. Abdullah Öcalan’ın çağrısı ile gelen 34 kişilik grubun serbest kalması üzerine süren tartışmalar devam ediyor.

Paylaş

DÜNKÜ Milliyet gazetesinin manşeti ‘Demokratik açılım’ tutanağa girdi’ idi.
Abdullah Öcalan’ın çağrısı ile gelen 34 kişilik grubun serbest kalması üzerine süren tartışmalar devam ediyor. Milliyet gazetesinde yer alan bilgilere ilişkin gazetemize açıklama yapan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, haberde yer alan kimi bilgilerin yanlış olduğunu kaydetti. İfadeleri alınan kişilerin söylediklerinin tutanaklara geçirildiğini yineleyen Elçi, serbest kalan 34 kişi dışında 600’e yakın kişinin benzer uygulama ile serbest bırakıldığını hatırlattı. 34 kişinin ifadesinin çadırda alınmadığını yineleyen Elçi, Silopi Adliyesi’nin fiziki olarak uygun olmamasından dolayı yargılamanın burada yapılamadığını hatırlattı. Habur’da bulanan kaçakçılık bürosunda ifadelerin alındığını yineleyen Elçi, bir kısım medyanın olayı yanlış yansıttığını kaydetti. Bunun da Türk milliyetçiliği adıyla yapılmak istendiğini söyleyen Elçi, özellikle son dönemlerde ve Ergenokon’da yaşanan süreçle toplumda kaybolan değerlerini yeniden kazanmak için, 34 kişinin serbest bırakılmasını fırsat olarak kullanmak istediklerini söyledi. Bunun doğru olmadığını belirten Elçi, “Hayatını kaybeden asker anne ve babasının hemen olumlu yaklaşmasını beklemek doğru değil. Onları anlamak gerekir. Çünkü canları yanmıştır. Çocuklarının öldüğü günden itibaren onlar can evinden vurulmuştur. Artık kimse başkalarının çocuklarının kanı üzerinden siyaset yapmasın. Bunun zamanı artık geçmiştir” dedi.
YASAL DÜZENLEME
Kimi basın tarafından yapılan bu kışkırtmaya karşı, kamuoyuna duyarlı olmaya ve dikkatli olması gerektiğini söyleyen Elçi, Anayasal değişiklik yapılmadan kimi yasal düzenlemelerle, sürecin önünün açılabileceğini kaydetti. Anayasa’nın mevcut haliyle artık değişmesinin gerektiğini yineleyen Elçi, genel af, anadilde eğitim ve yerel yönetimleri güçlendiren yasal düzenlemelerin ilk başta yapılabileceğini söyledi. Elçi, bu üç maddenin yasallaşması durumunda, iyi niyetin göstergesi olacağını ve bunun da sürecin önünü açacağını dile getirdi. (İstanbulEVRENSEL)

Barış Annesine polis baskısı

BARIŞ Annesi Döndü Ergin, Özel Harekat timleri tarafından son günlerde artan yoğun tacizler ve evine yapılan baskınlar gerekçesiyle, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’ne başvurarak suç duyurusunda bulundu. Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nde oturan Ergin, sürekli sivil polis ve Özel Harekat timleri tarafından zamansız bir şekilde rahatsız edildiğini belirterek, sürekli hakaret ve tacize uğradıklarını söyledi. Üç gün önce evine baskın yapılan Ergin, kendisine yapılan hareketlere dayanamadığını belirterek, suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Ergin, baskılar sonucu oğlu Erdoğan Ergin ve gelini Emine Ergin’in dayanamayarak 3 ay önce Fransa’ya gitmek zorunda kaldığını belirtti. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

İşten çıkarılan MMO işçilerinden hak talebi

SONRAKİ HABER

‘Dicle Üniversitesi’nde hizmet kalitesi bozuldu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa