03 Kasım 2009 00:00

Pakistan’da intihar saldırısı

PAKİSTAN’ın Ravalpindi kentinde düzenlenen intihar saldırısında en az 30 kişi öldü.

Paylaş

PAKİSTAN’ın Ravalpindi kentinde düzenlenen intihar saldırısında en az 30 kişi öldü. Polis yetkilileri, saldırganın eylemi bir otelin otoparkında gerçekleştirdiğini söylüyor. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40’tan fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.
Polisin açıklamasında, motosikletli bir intihar komandosunun Ravalpindi’nin en kalabalık caddelerinden Mall Road’ta, Pakistan Milli Bankası, lüks bir otel ve ticaret merkezlerinin bulunduğu bölgede üzerindeki bombayı patlattığı belirtildi. Motosikletli intihar komandosunun üzerindeki bombayı bankadan para çekmek için sırada bekleyen kişilerin yakınında patlattığı ifade edildi.
Yerel bir Şirket Çalışanı Raja Şerali, “İşyerimde ikinci katta otururken büyük bir patlama duydum. Bina sanki deprem oluyormuşçasına sallandı, dışarı çıktığımızda her tarafın duman altında kaldığını, çevreye insan bedenine ait parçaların saçıldığını gördüm” dedi. Bir diğer Görgü Tanığı Zahid Dara da, “Yerde yaralanmış çok sayıda kişi gördüm, bir de yanmakta olan motosikletin altında kalmış olan bir kişi vardı” diye konuştu.
Saldırının düzenlendiği bölge militanların geçen ay 24 saat süren bir işgal eylemi gerçekleştirdiği ordu karargahından uzak değil. Geçen hafta Peşaver’de düzenlenen intihar saldırısında ise 100’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.
OPERASYON SÜRÜYOR
Son haftalarda meydana gelen benzer saldırılarda 300’den fazla kişi hayatını kaybederken, Pakistan ordusu da Taliban güçlerine karşı ülkenin Güney Veziristan bölgesinde operasyon başlatmış durumda. Pakistan ordusu, Güney Veziristan’da Taliban militanlarına karşı devam eden operasyonlarda 8 militan ile 2 güvenlik görevlisinin öldüğünü bildirdi.
Pakistan ordusu tarafından yapılan açıklamada, Taliban militanlarına destek verdiği bilinen Kaniguram kasabasının yoğun bombardıman altına alındığı, daha sonra bu kasabanın yarısının
kontrol altına alındığı kaydedildi. Pakistan ordusunun, Güney Veziristan’a 10 bin kadar olduğu tahmin edilen Taliban militanlarına karşı mücadelesine 28 bin asker katılıyor.
5 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONDU
Bu arada Pakistan hükümeti Taliban’ın üç lideri ile 15 üst düzey komutanının yakalanmasına yardımcı olacak kişilere 5 milyon dolara yakın ödül vaadinde bulundu.
News gazetesinin kapağında yer alan ilana göre en yüksek ödül miktarı örgütün Pakistan’daki Lideri Hekimullah Mesud için konulmuş. Hükümet, Mesud’un “ölü ya da diri” yakalanmasına yardımcı olacak kişilere 600 bin dolar vaat ediyor.
BM FAALİYETLERİNİ DURDURUYOR
Birleşmiş Milletler (BM), güvenlik endişesi gerekçesiyle Pakistan’ın kuzeybatısındaki uzun dönemli kalkınma faaliyetlerini durduruyor. BM açıklamasında, bu kararın, Pakistan ordusunun militanlara karşı operasyonlar yürüttüğü aşiret bölgelerinde ve Kuzey Batı Sınır eyaletinde uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, BM’nin yalnızca insani yardım, güvenlik operasyonları ve BM Genel Sekreteri’nin tavsiye ettiği diğer gerekli temel operasyonlara odaklanacağı ifade edildi.
BM Sözcüsü Emine Kemal de BM’nin halen hangi programları askıya alacağını değerlendirdiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İsrail’de “meczup” ve “Yahudi terörist” tartışması

SONRAKİ HABER

İşte Amerikan demokrasisi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...