03 Kasım 2009 00:00

Çankaya’da ilginç ziyaret

SUUDİ Arabistan İstihbarat Servisi Başkanı Prens Mugrin bin Abdülaziz El Suud’un, geçen hafta Türkiye’ye gelerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğü öğrenildi.

Paylaş

SUUDİ Arabistan İstihbarat Servisi Başkanı Prens Mugrin bin Abdülaziz El Suud’un, geçen hafta Türkiye’ye gelerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğü öğrenildi. 28 Ekim günü gerçekleşen görüşmenin içeriğiyle ilgili bir açıklama yapılmazken, ilginç konuğun temasları, basına da yansımadı.
Türkiye ziyareti sırasında başka hiçbir resmi görüşmesi olmadığı öğrenilen Prens Mugrin ve beraberindeki heyetin, Gül ile görüşeceğine ilişkin bilgi, Köşk’ün internet sitesinde “Basına kapalı’’ notu ile tek satır olarak yer aldı.
İSTİHBARATIN BAŞIYDI
Ortadoğu’nun güçlü istihbarat servisleri arasında gösterilen Suudi Arabistan istihbaratının (GİB) başında bulunan Prens Mugrin, Kral Abdullah tarafından 22 Ekim 2005’de, GİB Başkanlığı’na atanmıştı. 1945’de Riyad’da doğan ve 19 yaşında Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri’ne pilot olarak katılan Prens Mugrin, ABD ve İngiltere’de de uçuş eğitimi, Dahran Hava üssünde de savaş eğitimi aldı. Suudi Hava Kuvvetleri Plan ve Operasyon Başkanlığı ve Hail kentinde de valilik yaptı.
IRAK POLİTİKASINDA DA AKTİF
Suudi Arabistan’ın Pakistan ve Afganistan’la özellikle istihbarat alanındaki politikalarının belirlenmesinde önemli rol oynayan Prens Mugrin, Suudi Arabistan’ın Suriye ile yeniden ‘iyi ilişkiler’ yaşamasının mimarı olarak da kabul ediliyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

5 yıl sonra ilk görüşme

SONRAKİ HABER

İsrail’de “meczup” ve “Yahudi terörist” tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...