04 Kasım 2009 00:00

BM Pakistan’da personel sayısını azaltıyor

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM), Pakistan’da çalışanlarının güvenliğini sağlayamadığı gerekçesiyle personel sayısını azaltıyor.

Paylaş

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM), Pakistan’da çalışanlarının güvenliğini sağlayamadığı gerekçesiyle personel sayısını azaltıyor. Pakistan’da son günlerde kent merkezleri ve stratejik noktalarda artış gösteren saldırıları gerekçe gösteren BM, Afganistan sınırı boyunca uzanan aşiretler bölgesinden personelini acilen çekme kararı aldı. BM, önceki gün de acil yatırımların durdurulduğunu açıklamıştı.
BM’nin Pakistan bürosu yetkililerinden İşrat Rizvi, FATA olarak bilinen aşiretler bölgesinde insani yardım amaçlı projeleri yerel yönetimlere devredeceklerini, son bir yılda 11 BM çalışanını saldırılar nedeniyle kaybettiklerini ve bu bölgede çalışan yabancı uyruklu personelin güvenliğini artık sağlayamadıklarını söyledi. BM, Pakistan’da 3 bin kişilik yerli ve yabancı personeliyle eğitim, sağlık, yoksulluğun azaltılması ve kalkınma alanlarında projeler yürütüyor. BM’nin Pakistan’ın başkentindeki İslamabad ofisi 5 Ekim’de saldırıya uğramış, saldırıda 2’si yabancı 5 kişi ölmüştü.
5 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada Pakistan ordusu, Güney Veziristan’da devam eden operasyonlarda 5 militanın öldürüldüğünü, militanlara ait 2 sığınağın imha edildiğini açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada, “Güvenlik güçleri, Kani-Kurum ve Makeen mevkilerinde gece boyunca devam eden çatışmalarda 5 Taliban militanını öldürmüş, 8 militanı yaralamış ve militanlara ait iki sığınağı imha etmiştir” denildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ARJANTİN’DE CUNTACILAR YARGILANIYOR

SONRAKİ HABER

Alman istihbaratı en çok Sol Parti’yi izlemiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...