04 Kasım 2009 00:00

Karzai temiz yönetim sözü verdi

AFGANİSTAN Devlet Başkanı Hamid Karzai, tek rakibi Abdullah Abdullah’ın ikinci turdan çekilmesiyle yeniden devlet başkanı olmasıyla sonuçlanan tartışmalı ...

Paylaş

AFGANİSTAN Devlet Başkanı Hamid Karzai, tek rakibi Abdullah Abdullah’ın ikinci turdan çekilmesiyle yeniden devlet başkanı olmasıyla sonuçlanan tartışmalı devlet başkanı seçiminden sonra kurulacak yeni hükümetinin, ülkenin tüm unsurlarını barındıracağı sözünü verdi.
Afganistan Seçim Komisyonu’nun önceki gün, Abdullah Abdullah’ın 7 Kasım’da yapılması planlanan devlet başkanı seçiminin ikinci turundan çekilmesiyle devlet başkanı ilan ettiği Karzai, televizyonda yayımlanan zafer konuşmasında, “Bugün şunu söylemek istiyorum ki; hiç kimse, bu süreçten kendisini uzak görmeyecek ve hepimiz, Afganistan hükümetinin bir parçası olacağız” dedi. “Hükümetimiz, Afganistan’ın aynası olacak, böylece herkes kendisini bu aynada görebilecek” diyen Karzai, Batılı destekçilerinin eleştirdiği yolsuzluğun üstesinden gelme sözü de vererek, “Şimdi, topraklarımızdan bu lekeyi kazımak için her ne şekilde olursa olsun tüm güçlerimizi kullanmaya kararlıyız” ifadesini kullandı.
ACELE KUTLAMA
Bu arada ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown’un, Afganistan Seçim Komisyonu’nun kararını açıkladığı gün Karzai’ye kutlama mesajları göndermeleri dikkat çekti.
‘RAYDAN ÇIKARMA BAŞARILI OLDU’
Seçimin ikinci turunun iptal edilmesinin ardından Taliban tarafından yayımlanan açıklamada ise oy verme işleminin iptal edilmiş olmasının, örgütün seçimi rayından çıkarma çabalarının başarılı olduğunu gösterdiği ileri sürüldü. Taliban’ın internet sitesinden yayımlanan açıklamada, “Kahraman mücahitlerimiz tüm sürece engel olmaya muvaffak olmuşlardır” ifadesi yer aldı. Açıklamada, Taliban militanlarının, Birleşmiş Milletler seçim yetkililerinin kaldığı misafirhaneye düzenledikleri son saldırının, bu kişilerin Kabil’de bile güvende olmadığını gösterdiği iddiasına da yer verildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İranlı öğrenciler ABD’yi protesto edecek

SONRAKİ HABER

ARJANTİN’DE CUNTACILAR YARGILANIYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...