04 Kasım 2009 00:00

NTV dava açıyor

TARAF gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın, “NTV ile ilgili haberlerde o kadar da hatalı değiliz” demesi üzerine NTV yönetimi, Taraf gazetesi ve Ahmet Altan aleyhine dava açmaya karar verdi.

Paylaş

TARAF gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın, “NTV ile ilgili haberlerde o kadar da hatalı değiliz” demesi üzerine NTV yönetimi, Taraf gazetesi ve Ahmet Altan aleyhine dava açmaya karar verdi.
Taraf ile NTV arasındaki “Yazıcıoğlu’nun helikopterini telefonla komplo kurarak düşürme” tartışması, mahkemeye taşınıyor. NTV yönetimi dün sabah yazılı bir açıklama yaparak, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, ‘Özür diledik, konuyu uzatmadık ama o kadar da hatalı değiliz’ diyerek, özrün samimiyetsizliğine inananları ne yazık ki haklı çıkarmıştır. NTV, ‘cevap ve düzeltme’ hakkını kullanarak konunun kapanmasını beklerken ‘madem biliyorlardı kayıtların GMT saati olduğunu neden önceden söylemediler?’ suçlaması ile karşı karşıya kalmıştır.”
“Bu durumda dava açmak NTV açısından kaçınılmaz hale gelmiştir” diyen kanal yönetimi, “Sorumsuzca yapılan bu haberin, NTV’yi töhmet altında bırakan bu çarpık yaklaşımın hukuk yolundan başka bir yolla düzeltilmeyeceğini gördük” dedi ve Taraf’ı şöyle eleştirdi: “Haberin yanlış, yanıltıcı ve meslek ilkelerine aykırı olduğunu, uyduruk komplo teorilerinin yol açabileceği hasarı, Taraf’a hukuk yoluyla anlatmaya çalışacağız.”
Taraf, geçen ay NTV’nin santralinden Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunan diğer kişilere yapılan telefon aramalarını, “helikopteri düşürmek için kurulan bir komploya” bağlayan haberler yapmıştı. Ancak suçlayan manşetlerin ardından, Taraf’ın hesabının GMT saatine göre yapıldığı için yanlış olduğu ortaya çıkmıştı. Taraf’ın genel yayın yönetmeni Ahmet Altan, dün CNN Türk’te yayınlanan “Tecrübe Konuşuyor” isimli programda, “Özür diledik, mızıkçılık yapmadık ama aslında o kadar da hatalı değiliz. madem GMT’yi biliyorlardı neden 48 saat sonra açıkladılar?” diyerek, NTV’yi suçlamaya devam etti.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

PALERMO HOLLYWOOD CNBC-e 22.00

SONRAKİ HABER

TGS’den ‘Gazetecilik İçin ayağa kalk’ kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...