04 Kasım 2009 00:00

HUZUREVİ İŞÇİLERİ HUZURSUZ

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zübeyde Hanım Huzurevi’nde çalışan temizlik işçileri, taşeron sistemi içinde çalışmak istemiyor.

Paylaş

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zübeyde Hanım Huzurevi’nde çalışan temizlik işçileri, taşeron sistemi içinde çalışmak istemiyor. İşçiler, taşeronlaştırmayı kaldıracağına dair “namus sözü” veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sözünde durmasını istiyorlar. MNA isimli taşeron şirket bünyesinde çalışan işçiler, yaşadıkları sıkıntıları şöyle sıraladılar: “Öğle yemeği molasının yarım saat olması nedeniyle iyi dinlenemiyoruz. Haftalık izinlerimiz düzensiz, bankaya borcu olan veya icralık olan işçi arkadaşlarımız hemen işten atılıyorlar.”
İştin atılma tehlikesi nedeniyle ismini yayınlamadığımız bir işçi, taşeron sisteminin işçiler açısından bir yıkım olduğuna ve bu uygulamaların AKP ve CHP’nin iş birliğiyle hazırlandığına dikkat çekti. Bir başka işçi de, “Belediye taşeron şirkete vereceği paranın yarısını bizlere verse, herhangi bir sorunumuz kalmayacak. Bizleri kadroya alsınlar. Taşeron şirkete çalışmak istemiyoruz. Hakkımızı gasp ediyorlar” dedi.
Bir diğer işçi de hükümetin taşeron uygulamasını geri çekmesini ve Aziz Kocaoğlu’nun sözünde durmasını istediğini belirterek, “Yaşadığımız sorunlar evimize yansıyor. İşyerinde huzur yok, buradaki huzursuzluk oraya taşıyor” dedi. İZMİR
Ali Kavak
ÖNCEKİ HABER

Türk-İş üyesi 100 bin işçi kriz mağduru

SONRAKİ HABER

TAŞERON UYGULAMASI SONA ERMELİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...