04 Kasım 2009 00:00

25 KASIM GREVİ BAŞLANGIÇ OLACAK

25 KASIM’da yapılacak 1 günlük bir uyarı grevi ile ilgili illerde üyeleriyle bir araya gelen KESK yöneticileri, emek örgütlerini ziyaret ederek greve destek istiyor.

Paylaş

25 KASIM’da yapılacak 1 günlük bir uyarı grevi ile ilgili illerde üyeleriyle bir araya gelen KESK yöneticileri, emek örgütlerini ziyaret ederek greve destek istiyor. Bu kapsamda Adana’ya gelen KESK ve bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri, iki günlük ziyeretleri sırasında üyelerle toplantılar ve eğitim çalışmaları yapacaklar.
KESK yöneticileri, yapılan çalışmalara ilişkin Eğitim Sen Adana Şube binasında basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda konuşan KESK MYK Üyesi Adnan Gölpunar, 1.5 milyon insanın kriz nedeniyle işinden olduğunu söyledi. Hazırlanan 2010 bütçesiyle krizin yükünün emekçilerin omzuna yüklenmeye çalışıldığına dikkat çeken Göpunar, “2010 bütçesi emekçileri borçlandırma bütçesidir. Bütçeye baktığımızda, dolaylı vergilerin toplam vergi gelirlerinin yüzde 65’ini oluşturduğunu görüyoruz. Şirketlerden, kurumlardan neredeyse vergi alınmadığını görüyoruz. Yoksul halkın, emekçilerin, emeklilerin, işsizlerin koşullarına tamamen duyarsız bir bütçe görüyoruz. Böyle bir bütçeye mahkum ediliyoruz” dedi.
KESK olarak emekçilerin kendi örgütlü güçlerinden başka güvenecekleri bir güç olmadığını düşündüklerini söyleyen Gölpunar, 25 Kasım’da bu bilinçle bir günlük grev yapacaklarını dile getirdi. Toplusözleşmenin önünde herhangi bir engel olmadığını belirten Gölpunar, hükümetin çalışma barışını bozan sendika yasalarından vazgeçmesini istedi. Gölpunar, emek karşıtı politikaların devam etmesi halinde 25 Kasım’ın, emekçilerin bu politikalara direnişinin yeni bir başlangıcı olacağını dile getirdi. ADANA
ÖNCEKİ HABER

Yol bakım işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Türk-İş üyesi 100 bin işçi kriz mağduru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa