04 Kasım 2009 00:00

Yol bakım işçileri iş bıraktı

İSTANBUL Anadolu Yakası’nda Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla’da ana arterlerde yol bakım çalışması yapan taşeron işçiler, 4 ayı aşkın süredir ücretleri ödenmeyince dün sabah iş bıraktılar.

Paylaş

İSTANBUL Anadolu Yakası’nda Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla’da ana arterlerde yol bakım çalışması yapan taşeron işçiler, 4 ayı aşkın süredir ücretleri ödenmeyince dün sabah iş bıraktılar.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde faaliyet gösteren İSTON’un açtığı ihaleyi alan taşeron şirket, İBB Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yollarda bakım çalışmasını aldı. İşe aldığı işçilerin ücretlerini aylardır ödemeyen şirket, işçilere hiçbir açıklama da yapmadı. İBB yetkililerine durumlarını anlatan işçiler, bu girişimlerinden de sonuç alamayınca dün sabah eyleme geçti. Ücretleri ödenene kadar işbaşı yapmayacaklarını söyleyen işçiler, şirketin araçlarının İBB Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nden çıkmasına izin vermediler. Şirket yetkililerinin işten atma tehditlerine rağmen işbaşı yapmayan işçiler, alacaklarının ödenmemesi halinde hem taşeron şirket, hem de İSTON hakkında dava açacaklarını ifade ettiler.
İşçiler, çok kötü koşullarda asgari ücretle çalıştıklarını bunu dahi alamadıklarını dile getirdiler. Ücretlerini alamadıkları için kiralarını ödeyemediklerini, faturalarını yatıramadıkları içinse elektrik ve sularının kesildiğini anlatan işçiler, belediye yetkililerinin kendilerini ciddiye almamasına tepki gösterdiler. Hastalarını hastaneye dahi götüremediklerini söyleyen işçiler, ücretleri ödenene kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını ifade ettiler. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

GDO yönetmeliği sağlık skandalıdır

SONRAKİ HABER

25 KASIM GREVİ BAŞLANGIÇ OLACAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...