04 Kasım 2009 00:00

CHP yönetimine eski DYP’liler getirildi

GEÇTİĞİMİZ ay Kürt sorununa ilişkin CHP Genel Merkezi ve Deniz Baykal’la ayrı düştükleri için üzerlerinde baskı kurulan CHP Tunceli İl Yönetimi ve Nazımiye İlçe Yönetimi yetkilileri görevlerinden ayrılmıştı.

Paylaş

GEÇTİĞİMİZ ay Kürt sorununa ilişkin CHP Genel Merkezi ve Deniz Baykal’la ayrı düştükleri için üzerlerinde baskı kurulan CHP Tunceli İl Yönetimi ve Nazımiye İlçe Yönetimi yetkilileri görevlerinden ayrılmıştı. Şimdi de Merkez İlçe Başkanı Davut Yıldırım, Merkez İlçe Yönetim Kurulu ile Mazgirt İlçe Başkanı Cemal Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri görevden alındı. Görevden alınan yöneticilerin yerine ise eski DYP il başkanları getirildi.
‘CHP ARTIK TAMAMEN SAĞDADIR’
CHP Genel Merkezi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, seçimlerdeki başarısızlıktan dolayı yöneticilerin görevlerinden alındığını söylemiş, fakat yöneticiler bunu yalanlayarak, CHP’nin Kürt sorununa milliyetçi yaklaşımı nedeniyle CHP’de kalma olanakları ortadan kalktığı için ayrıldıklarını belirtmişlerdi. Olayın ardından gazetemize bir değerlendirme yapan CHP eski İl Başkanı Cemal Özarslan, CHP’nin hızla ‘sağcı bir parti haline geldiğini’ söylemişti. Yaşanan son gelişme, Özarslan’ı destekler nitelikte. CHP, boşalan yönetimlere Kürt sorunu konusunda ‘en sabıkalı’ partilerden DYP’nin eski il başkanlarını getirdi. Özarslan’ın yerine, DYP eski İl Başkanı Hüseyin Güneş İl Başkanlığı’na atanırken, Merkez İlçe Başkanlığı’na, eski DYP il başkanlarından Mukkader Çeker getirildi. Mazgirt İlçe Başkanlığı’na Hasan Arslan, Nazimiye ilçe başkanlığına da Abdullah Kırmızıdağ atandı. Şimdi Tunceli’de herkesin sorduğu soru şu: “CHP, Bin Operasyoncularla, kontrgerillayla, korucu aşiretleriyle ünlü DYP’nin eski yöneticileriyle Tuncelililere ne anlatacak?”
KÜRTLERE NE VAAT EDECEKLER?
Son gelişmeye ilişkin gazetemize konuşan eski İl Başkanı Özarslan, Kürt sorununa demokratik bir çözüm önerdikleri için bunların yaşandığını dile getirerek, “CHP artık sağ bir parti durumundadır” dedi. Yönetimlere getirilen DYP’lilerin barış, Kürt sorunu, demokrasi gibi kaygıları olmadığını belirten Özarslan, “2011 seçimlerinde CHP buradan milletvekili çıkaramayacaktır. Halka ne anlatacaklar? Ne vaat edecekler” diye sordu. Özarslan, “Tunceli halkı sosyal, siyasal, ekonomik taleplerinin çok uzağında bir politikayı benimseyen CHP’ye gerekeni söyleyecek ve bunların karşısında dik duruşunu gösterecektir” dedi.
(Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Futbol ırkçılık arenası değildir!

SONRAKİ HABER

LİMAK tabelası baraja atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...