04 Kasım 2009 00:00

Öğrenciler kâr hırsının kurbanı

Üniversite öğrencilerinin barınma, ulaşım, yemek gibi haklarının özelleştiği üniversitelerde, özelleştirmenin mağdurları yine öğrenciler oluyor.

Paylaş

Üniversite öğrencilerinin barınma, ulaşım, yemek gibi haklarının özelleştiği üniversitelerde, özelleştirmenin mağdurları yine öğrenciler oluyor. Her ay bütçelerinin büyük çoğunluğunu ulaşım giderlerine ayıran öğrenciler, kâr hırsı ile yanıp tutuşan servis sahipleri yüzünden okullarına devam edemiyor.
Çukurova Üniversitesi Karataş Turizm Otelcilik Fakültesi öğrencileri, servis şirketlerinin anlaşamaması nedeniyle okullarına devam edemiyorlar. Daha önce özel bir şirketin servisleri ile aylık 125 TL’ye ulaşım sorunlarını halleden öğrenciler, daha sonra Bahçe Belediyesi’ne ait servislerin 100 TL olmasından dolayı servislerini değiştirdiler. Yaklaşık 240 öğrenci taşımalı olarak Karataş’a gidiyor. Öğrencilerin başka bir servis ile okula gitmelerini hazmedemeyen eski şirket sahibi, her gün jandarmaya değişik ihbarlarda bulunarak öğrencilerin okula devam etmesini engelliyor. 1 haftadır her gün jandarma tarafından durdurulan ve aranan öğrenciler, ya okula gidemiyor ya da derslerine geç kalıyor. Ulaşım sorunu ile ilgilenmesi gereken okul yönetimi ise hiçbir şeye karışmıyor. Öğrenciler bu nedenle okul yönetimine tepki göstererek, “Biz öğrenciyiz. Derslerimizle ilgilenmemiz gerekiyor. Ancak okul üzerine düşeni yapmadığı için biz ulaşım sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalıyoruz” dediler.
OKUL ORALI BİLE OLMUYOR
Valilik binasına gelerek vali ile görüşmek isteyen öğrenciler, gerekli muhatabı bulamadılar. Servis nedeniyle okula devam edemeyen bir öğrenci, Bahçe Belediyesi’nin servisinin daha ekonomik olması nedeniyle servis değiştirdiklerini belirtti. Eski servis sahibinin müşteri kaybetmeyi hazmedemediğini dile getiren öğrenci, eski servis sahibi jandarmaya ihbarlarda bulunduğu için yollarının kesildiğini aktardı. Öğrencilerin kâr hırsına kurban edildiğini söyleyen öğrenci, okul yönetiminin ise duruma herhangi bir müdahalesinin olmadığının altını çizdi.
Bir başka öğrenci de okul müdürünün haftada bir gün okula geldiğini, ancak öğrencilerle ilgilenmediğini belirtti. Servis sorununu öğrencilerin değil okul yönetiminin çözmesi gerektiğini vurgulayan öğrenci, “Karataş’a okul yapmayı düşünenler okula öğrencilerin nasıl gideceğini düşünmüyorlar.
‘KAN DÖKERİM ÖĞRENCİLERİ VERMEM’
Öğrenciler hem eğitimlerinden geri kalıyorlar, hem de tehlike altındalar. Eski servis sahibi müşteri kaybetmeyi hazmedememiş durumda. ‘Kan dökerim yine de öğrencileri vermem’ diyor. Okul idaresi ise kılını kıpırdatmıyor. Sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi.
Vali ile görüşemeyen öğrenciler, Çukurova Rektörü Alper Akınoğlu ile görüşmek için rektörlüğe gittiler. Öğrenciler, servis sorununun çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine eklediler. (Adana/EVRENSEL)
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

AİHM CEZA YAĞDIRDI

SONRAKİ HABER

Alevi mitingine Meclis önünde çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...