04 Kasım 2009 00:00

Termik santrallere inceleme

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Erzin Termik Santral Karşıtı Platform’un TBMM’ye gönderdiği 12 bin imzalı “Termik Santral İstemiyoruz” yazılı dilekçeleri ...

Paylaş

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Erzin Termik Santral Karşıtı Platform’un TBMM’ye gönderdiği 12 bin imzalı “Termik Santral İstemiyoruz” yazılı dilekçeleri dikkate alarak, inceleme başlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ilk olarak, Hatay İl Müdürlüğü’nden Erzin’de yapılması planlanan termik santrale ilişkin rapor istedi.
Erzin’de bir yıldan bu yana termik santral karşıtı halkın ciddi bir tepkisi söz konusu idi. Termik santrallere karşı halkın tepkisi gazetemizde defalarca işlenmişti. Erzin Termik Santral Karşıtı Platform’un TBMM’ye gönderdiği 12 bin imzalı “Erzin’de Termik Santral İstemiyoruz” dilekçesi, bir dizi halkı bilgilendirme toplantıları, çevre köylere ziyaretler sonucunda toplanmıştı. Erzin halkı ve platform imza dışında termik santralin kurulacağı Burnaz Sahili’nde kitlesel bir basın açıklaması yaparak, dönem dönem bildiriler dağıtarak, afişlemeler yaparak, ÇED bilgilendirme toplantısını kitlesel olarak protesto ederek ve yaptırmayarak, yerel basında, televizyonlarda termik santral karşıtı açıklamalarda bulunarak, santrale karşı tepkiyi örgütlemişti.
Erzin Termik Santral Karşıtı Platform, Hatay milletvekillerine çağrı yapmış; bunun üzerine, CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay, TBMM’ye soru önergesi vermişti. Bu gelişmelerin ardından Erzin Belediye Meclisi, İmar ve İskan Bakanlığı’nın santraller için yapılmasını istediği imar değişikliği önerisini oybirliğiyle reddetmişti. Son olarak platform üyeleri, Dünya Bankası raportörüyle yaptıkları toplantıda, termik santralleri yaptırmama konusunda kararlı bir tutum göstermişlerdi.
(Hatay/EVRENSEL)
Mehmet Özaslan - Cemal Özaslan
ÖNCEKİ HABER

Deniz içine 3 otel yapıldı, kurumlar seyretti

SONRAKİ HABER

Kentsel Dönüşüm mağdurlarından Meclis önünde eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...