05 Kasım 2009 00:00

Milletvekilleri de aşıya soğuk

Türkiye ikiye bölündü. Domuz aşısı kafaları karıştırdı. Domuz gribinin öldürücü etkisinden çok şimdi “Aşı olalım mı olmayalım mı?” tartışması başladı.

Paylaş

Türkiye ikiye bölündü. Domuz aşısı kafaları karıştırdı. Domuz gribinin öldürücü etkisinden çok şimdi “Aşı olalım mı olmayalım mı?” tartışması başladı. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasi parti liderleri de bu konudaki görüşlerini açıkladılar. Milletvekillerinin çoğunluğu da Başbakan Erdoğan gibi aşı olmayı düşünmüyor. Gerekçelerini ise değişik nedenlere bağlıyorlar.
Yaklaşık 100 milletvekiline “Domuz Gribi” aşısı hakkında ne düşündüğü soruldu. İktidar milletvekilleri “24-65” yaş arasında risk yok derken, muhalefete mensup milletvekilleri ise aşıya güvenmiyor.
MİLLETVEKİLLERİNİN DE KAFASI KARIŞIK
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu bu konuya temkinli yaklaşırken, “Bu işi uzmanlara bırakmak gerekir. Zaten bu aşı risk grupları için geçerli. 24-65 yaş grubu arasında olanlar bu riske dahil değil. Zaten 30 milyon aşı var Türkiye’de dolayısıyla Türkiye’nin tamamına yapılması mümkün görünmüyor” dedi.
AKP’nin Doktor Milletvekili AKP’li Kemalettin Aydın, “Konunun bilimsel ve sosyal tarafı karıştırılıyor. Ben Başbakan’ın fikrine katılıyorum ama bu işin bilimsel gerekliliğini ortadan kaldırmaz.” sözleriyle değerlendirdi.
AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, “Karar vermedim” derken, Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ise, “Ben grip oldum ve şu anda iyiyim ama yeniden olursam aşı olmayı düşünüyorum aşıya karşı değilim” dedi. AKP Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak ise aşı olmayı düşünmediğini daha önce normal grip aşısı olduğunu kendisini sağlıklı hissettiği için olmak istemediğini söyledi. AKP İstanbul Milletvekili Edibe Sözen de, risk grubunda olmadığı için aşı olmayacağını söyledi. Sözen, “24-65 yaş arası fazla risk oluşturmuyor, dolayısıyla olmama gerek yok” dedi.
CHP’LİLER GÜVENMİYOR
CHP’li milletvekilleri ise ağırlık olarak aşının bilimsel güvenirliliğinin olmadığı kanaatinde bulunuyor. CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici niye aşı olmayacağını şu sözlerle dile getirdi: “Güvenilir değil. Çünkü bu aşı normal ilaç prosedürüne gelmemiş. Ben aşı olmayı düşünmüyorum. CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral de aşı olmayı düşünmeyen milletvekilleri arasında yer alıyor.
CHP Milletvekilleri Onur Öymen, Mustafa Özyürek ve Çetin Soysal da aşı olmayı düşünmüyor.
DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata : Bu konuda doktorlar da ikiye bölündü. Önceden yaptırmaya kararlıydım ama şimdi kararsızım.
DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan: ilk önce kendim ve çocuklarıma yaptırmayı düşünüyordum ama şimdi düşünmüyorum.
AKDAĞ: BAŞBAKAN RİSK GRUBUNDA DEĞİL
Kendisi aşı olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribi aşısını yaptırmayı düşünmediğini açıklayan Başbakan aralarında herhangi bir anlaşmazlık olmadığını savundu. Akdağ, şöyle konuştu: “Sayın Başbakan bir defa aşı olması gereken grubun içinde değil. Biz aşıyı risk gruplarına, 24 yaşına kadar olanlara ve gençlere yapacağız. Sayın Başbakan şu andaki yaşı ve sıhhat durumu itibarıyla bu aşının yapılacağı kişiler arasında değil. (Ankara/ANKA)

DOMUZ GRİBİNDEN ÖLENLERİN SAYISI 15’E YÜKSELDİ
Sağlık Bakanlığı, domuz gribi nedeniyle 24 ve 31 yaşlarında 2 bayan ile 55 yaşında bir erkek ve 5 yaşında bir erkek çocuğun daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakanlığın açıkladığı 4 kişi ile birlikte Türkiye’de domuz gribinden ölenlerin sayısı 15’e yükseldi.
Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, “Pandemik grip nedeniyle çeşitli illerde tedavileri sürdürülen hastalarımızdan 24 ve 31 yaşlarında 2 bayan ile 55 yaşında bir erkek ve 5 yaşında 1 erkek çocuk olmak üzere 4 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu vefatlarla beraber Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 15 olmuştur” denildi.
ÖNCEKİ HABER

Dokuz Eylül’de sıkıyönetim!

SONRAKİ HABER

Elektrikte Deniz Feneri gölgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa