05 Kasım 2009 00:00

Dokuz Eylül’de sıkıyönetim!

DOKUZ Eylül Üniversitesi yönetimi, önceki gün Eğitim ve İktisat Fakülteleri’ndeki uygulamaları ile “Burası nasıl bir üniversite?” dedirtti.

Paylaş

DOKUZ Eylül Üniversitesi yönetimi, önceki gün Eğitim ve İktisat Fakülteleri’ndeki uygulamaları ile “Burası nasıl bir üniversite?” dedirtti.
Önce, Eğitim Fakültesi’nde, Yard. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı, “Piyasalaşan Üniversite” forumunun yapılacağı konferans salonu kilitlendi, ardından İktisat Fakültesi’nde günlerdir hazırlıkları yapılan, Hayat Televizyonu’nun, “Ekonomi ve Politika, Kriz ve Politika” başlıklı programının çekimi engellendi.
Eğitim Sen 3 No’lu Şube’nin organize ettiği etkinliklerden ilki dün öğle saatlerinde Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilecekti ancak, Dekanlık, Rektörlüğün kendisine konu ile ilgili bilgi vermediğini öne sürerek, saat 12.00’de salonun kapısını kilitledi. Dekan’la görüşmeler de durumu değiştirmeyince forum, 70-80 öğrencinin katılımıyla öğrenci kantininde gerçekleştirildi.
Aynı gün öğleden sonra ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde okuldaki kulüpler tarafından günlerdir hazırlıkları yapılan Hayat Televizyonu Emek Forum Programı yapımcı ve sunucularının katılacağı programı çekmeye gelen ekip okula alınmadı.
Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’nde çekilecek olan ve yapımcılığını Bülent Falakoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu’nun yaptığı, Yrd. Doç. Dr. Özgür Saraç, Araştırma Görevlisi Eser Afşar’ın konuk olarak katılacağı, “Ekonomi ve Politika, Kriz ve Politika” konulu program, resmi bir açıklama yapılmadan, Rektörlük Sekreterliği’nden talimat aldığını ileri süren özel güvenlik birimleri tarafından fiili olarak engellendi.
Programın başlamasına dakikalar kala çekimler için gelen ekipmanın içeriye alınmaması ile başlayan gerginlik üzerine program yapımcıları ve üniversitenin öğretim üyeleri Rektörlük Genel Sekreterliği ve Dekanla görüştüler. Programın yapılacağı 3 No’lu Konferans Salonuna gelen Fakülte Dekanı ve Dekan Yardımcısı izin anlamında herhangi bir sorun olmadığını belirtirken, özel güvenlik birimleri Rektörlüğün onayının bulunmadığını söyleyerek toplantıyı engelledi. Rektörlük, programın, sadece üniversitenin kamerası ile ve yarım saat çekilebileceğini belirtti. Programın yapımcıları ise bu öneriyi reddetti.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yaşananlara ilişkin olarak görüşlerini aldığımız Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Ali Kılıç, hem Dekanlığın hem de Rektörlüğün tavrının hoş olmadığını belirterek, yaşananlarla ilgili olarak kendileriyle görüşme yapacaklarını ifade etti. Yard. Doç. Dr. Yunus Zoraloğlu, başvuruların yapılmış olmasına rağmen fiili olarak izin verilmediğini belirterek, “Üniversite adına üzücü bir durum” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hangi Recep doğru söylüyor?

SONRAKİ HABER

Milletvekilleri de aşıya soğuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...