05 Kasım 2009 00:00

YÖK 28. yılında protestolarla karşılanacak

KURULUŞUNDAN bu yana tartışma konusu olan, askeri darbenin ürünü Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), 28. yıl dönümünde de tüm yurtta düzenlenecek miting ve eylemlerle yarın protesto edilecek.

Paylaş

KURULUŞUNDAN bu yana tartışma konusu olan, askeri darbenin ürünü Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), 28. yıl dönümünde de tüm yurtta düzenlenecek miting ve eylemlerle yarın protesto edilecek. Öğrenciler, bilim insanları ve aydınlar, yıllardır üniversitenin ve bilimin üzerine kara bulut gibi çöken YÖK’ün kaldırılması talebi ile başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana olmak üzere pek çok ilde 6 Kasım’da sokaklarda olacaklar.
YÖK’E HAYIR!
Ankara’da YÖK’ün kuruluş yıl dönümünde çeşitli kesimler tarafından ayrı ayrı kitlesel protestolar gerçekleştirilecek. EMEP, ÖDP, TKP ve Halkevleri, Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi önünden Yüksel Caddesi’ne yürüyecek.
Ankara’da Eğitim Sen öncülüğünde 7 Kasım’da, üniversite öğrencileri ve akademisyenler, AÜ SBF önünden Kolej Meydanı’na yürüyüş yaparak, burada bir miting gerçekleştirecek. İstanbul’da ise öğrenciler, akademisyen ve aydınlar, YÖK protestolarında simgeleşen İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde buluşacak. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Basın açıklamasını okumak da suç!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...