05 Kasım 2009 00:00

KENT AŞ İŞÇİLERİ İZMİR’E DÖNDÜ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşme talebiyle Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda oturma eylemi yapan işçiler, eyleme son verdi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşme talebiyle Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda oturma eylemi yapan işçiler, eyleme son verdi. İşçiler görüşme taleplerini kabul etmeyen Baykal’a tepki gösterdiler. Ankara’daki bekleyişlerine son veren işçiler iki grup olarak İzmir’e döndü.
Eylemi sona erdirme kararını üyelerle beraber aldıklarını dile getiren Genel-İş Genel Yönetim Kurulu, işçilerin kararlı ve yaratıcı eylemleriyle mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent AŞ’den 30 Nisan 2009 günü taşeronlaştırma politikası nedeniyle 276 işçinin işten atıldığı ve o günden bu yana direnişin sürdüğü hatırlatılan açıklamada, işçilerinin mücadelelerine gösterilen sınıfsal dayanışmanın umutlandırıcı olduğu vurgulandı.
Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Çınar da gazetemize yaptığı açıklamada “Hava koşulları ve salgın hastalıklar dolayısı ile sokakta kalmak tehlikeli hale geldi. Baykal, tüm girişimlere rağmen görüşmedi. İzmir’de yapacağımız toplantıların ardından bundan sonra izleyeceğimiz yolu belirleyeceğiz” dedi. Sendika Genel Merkezi’nin önerisi ile açlık grevinin tartışıldığını ancak işçiler tarafından olumlu karşılanmadığını ifade eden Çınar, “Kendi çabalarımızla birtakım şeyler yapacağız” dedi.
Örnekköy’deki şantiye önünde bekleyen Kent AŞ işçileri ise, sendikaları tarafından alındığını öğrendikleri dönüş kararına öfkeli. Önceki akşam saat 19.00 sularında ziyaret ettiğimiz şantiye önündeki çadırların çoğu boşaltılmış durumda. Çadırlarda işyeri temsilcisi ile birlikte 7-8 kişilik bir grup üzgün ve öfkeli bekleyişlerini sürdürüyor. Çadırının önünde görüştüğümüz bir işçi, “Çok doluyum, herkes çadırları boşalttı ama ben bu gece burada kalacağım” derken, bir başka çadırda sohbet eden birkaç işçi de, sendikaya ve CHP’ye öfkeli olduklarını belirttiler. Ankara’ya yürüyüş kararının yanlış olduğunu söyleyen bir işçi, “Komitede görevliyim, Afyon girişine kadar arkadaşlarla birlikte yürüdüm. Bana burada görev verdiler. Arkadaşların anlattığına göre, Abdi İpekçi Parkı zaten tenha bir yermiş. Orası eylemcilerin yeri olduğu için kimse zaten uğramıyormuş. Oraya gideceğimize, Konak’ta otursaydık, Karşıyaka İskelesinde otursaydık daha etkili olurdu” dedi. DİSK ve Genel-İş genel merkez yönetiminin CHP’ye karşı eylem yaptırmak istemediğini belirten bir başka işçi ise, “Bizi AKP işsiz bırakmadı ki, CHP bıraktı. Bizi AKP atmış olsaydı Cevat Durak’ın arkadaşı Kemal Anadol en önde yürürdü” dedi. İZMİR



ÖNCEKİ HABER

Döner sermayede eşitlik istediler

SONRAKİ HABER

Çelik Halat işçileri hak gasplarından şikayetçi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa