05 Kasım 2009 00:00

Döner sermayede eşitlik istediler

İSTANBUL Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde çalışan SES üyesi sağlık emekçileri, döner sermaye ödemelerinde yaşanan eşitsizliği protesto etmek için iş bıraktı.

Paylaş

İSTANBUL Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde çalışan SES üyesi sağlık emekçileri, döner sermaye ödemelerinde yaşanan eşitsizliği protesto etmek için iş bıraktı. 08.00 ile 10.00 arası çalışmayan sağlıkçılar, hastane baphçesinde yürüyüş yaptılar. SES üyeleri bugün ve yarın da aynı saatler arasında iş bırakacaklar.
Yoğun yağmura rağmen yüzlerce sağlıkçının katıldığı yürüyüş boyunca “Rektör şaşırma sabrımızı taşırma”, “Ekipte varız dönerde yokuz” sloganları atıldı. Bir saatten fazla süren yürüyüş boyunca fakülte kampüsü baştan sona birkaç kez sloganlarla dolaşıldı. Son olarak dekanlık binası önüne gelen sağlık emekçileri bir basın açıklaması yaptı. Burada konuşan SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli, İstanbul Üniversitesi’ne bağlı sağlık kurumlarında döner sermayenin adil dağıtılması için daha önce de eylem yaptıklarını, bu eylemlerin sonunda bir düzenleme yapılsa da taleplerinin tümünün yerine getirilmediğini hatırlattı. Personel arasında yeni eşitsizlikler yaratıldığını belirten Beydilli, “Sayın rektör sorunları diyalog içinde çözebileceğimizi ifade ederek, konuyla ilgili çalışma başlatacağını söyledi. Ancak bugüne kadar herhangi bir adım atılmadı” dedi.
PERFORMANSA DAYALI DÖNER SERMAYE
Fakültede “Performansa dayalı döner sermaye” uygulamasının hazırlıklarının yapıldığına vurgu yapan Songül Beydilli, uygulamanın hekimlerin yaptığı işlerin “sayısı” ve “fiyatı” üzerinden döner sermaye ödenmesini esas aldığına vurgu yaptı.
“Bu uygulama çalışanları iyi hizmet verme yerine daha çok para kazandırmaya teşvik etmektedir” diyen Beydilli, sözlerine şöyle devam etti: “Taleplerimiz konusunda adım atılmadığı takdirde , Çapa’da 4-5-6 Kasım’da iki saat işe geç başlama eyleminin ardından, eylemlerimiz Cerrahpaşa ve Kardiyoloji Enstitüsü’nde de devam edecek, sonuç alana kadar sürecektir. Hastaneleri ticarethane, hastaları müşteri olarak görmek, hastanenin kâr etmesini düşünmek ahlaksızlıktır. Bu ahlaksızlığı kabul etmiyoruz. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Belediye-İş’ten işten atmalara tepki

SONRAKİ HABER

KENT AŞ İŞÇİLERİ İZMİR’E DÖNDÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...