05 Kasım 2009 00:00

Şimdi de internet andıcı!

İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın orijinalini savcılığa gönderen subayın Ergenekon savcılarına gönderdiği yeni mektuptan ...

Paylaş

İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın orijinalini savcılığa gönderen subayın Ergenekon savcılarına gönderdiği yeni mektuptan bu sefer de ‘internet andıcı’ çıktı. Mektubunda ‘Karargahtaki cunta yapılanması’, olarak nitelediği yapının ‘belgenin gerçekliğine olan inancı sarsmaya çalıştığını’ belirten subay, mektupla birlikte “İnternet Siteleri Andıcı” ve “Psikolojik Harekat Sitelerinin Listesi” başlıklı iki yeni belge gönderdi. Mektupta, psikolojik harekat kapsamında hazırlanan ve deşifre olduktan sonra kapatılan sitelerin komuta katının görüş ve onayı alınarak yeniden faaliyete geçirildiği anlatılıyor.
ANDIÇTA IĞSIZ VE ÇİÇEK İMZASI
Mektubun eklerinden çıkan andıç, Genelkurmay merkezli olarak psikolojik hareket amacıyla hazırlandığı daha önce ortaya çıkan ve gazetelerde yer alan internet sitelerinin yeniden yapılandırılması üzerine hazırlanmış. Andıçın altında yine ‘Bilgi Destek D.Bşk.Vek. Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek’ imzası var. Nisan 2009 tarihinde 3020- 09 no’suyla Bilgi Destek Şubesi’nde görevli Yzb. Murat Uslukılıç tarafından hazırlanan ve Bilgi Destek Dairesi Başkan Vekili sıfatıyla Dursun Çiçek imzalı bir üst yazıyla ilgili makamlara dağıtılan gizli ibareli andıçın altında Karargahta görevli pek çok ismin parafı var. Bu isimlerden biri de Genelkurmay İkinci Başkanlığı koltuğunda o günlerde oturan Orgeneral Hasan Iğsız. Subayın gönderdiği belgeye göre hiyerarşik bir sırayla andıç belgesini görüp, paraflayan isimler şöyle: “Des. Ş. Md. Alb. C. GÖKÇEOĞLU, 1’inci Bilgi Des. Ş. Md. Alb. S. ÖZÜER, 2’nci Bilgi Des. Ş. Md. Alb. İ. GÖKTAŞ, 3’ncü Bilgi Des. Ş. Md. Alb. D. ÇİÇEK, 4’üncü Bilgi Des. Ş. Md. Alb. H. GÜLBAHAR, Bilgi Des. Gr. K. Alb. O. GÜÇLÜ, Bilgi Des. D. Bşk. Vek. Tuğg. M. BAKICI, Hrk. Bşk. Korg. M. ERÖZ. Koordine başlığı altında da sırasıyla şu isimlerin andıçı parafladığı görülüyor: İsth Bşk. Korg. İ.H. PEKİN, MEBS Bşk. Kora. M. OTUZBİROĞLU Adli Müşavir Tuğg. H. ÇUBUKLU, 2’nci Bşk. Org. H. IĞSIZ.”
PLANLAR ÇİÇEK’LE SINIRLI DEĞİL
Mektupta, “Planların Dursun Çiçek’le sınırlı olmadığını göstermek istiyorum” diyen subay, psikolojik harekat için kullanılan internet sitelerinin 42 adet olduğunu belirtiyor. “Gri ve siyah propagandada kullanılmak üzere hizmete sokulan sitelerin isimlerinin Bilgi Destek Şube Müdürlerinin adına ve onların kredi kartı ile alındığı anlatılıyor ve örnek olarak “Albay İlker Ziya Göktaş’ın bu görev için aldığı Ziraat Bankası’na ait 454.....061 no’lu kredi kartı” veriliyor.
PSİKOLOJİK HAREKAT SİTELERİ
Andıçta Türkçe yayın yapan 292, yabancı dilde yayın yapan 138 internet sitesi tek tek fişlenmiş. Bu sitelerin karşısına “bölücü”, “irticacı”, “milliyetçi”, “aşırı sol” “tarafsız” “AB yanlısı” gibi notlar düşülmüş. Andıçta kurulacak psikolojik harekat siteleri için alınacak güvenlik önlemleri tek tek sıralanıp, site sahiplerinin kimler olacağı şöyle anlatılmış;
*Site adları alınırken kayıt bilgilerine; siteyi yönetecek Bilgi Destek Şube Müdürünün bilgileri yani adı, soyadı, kredi kartı numarası yazılacak.
*Siteler alınırken ücret kayıt bilgileri gizli tutulacak, alan adı bilgilerine erişim engellenecek.
*Site alan adları farklı firmalardan alınarak siteleri arasında kurumsal ilişki kurulması önlenecek.
(HABER MERKEZİ)

‘SÜRECİ TERSİNE ÇEVİRME HAREKATI’

Subay, mektupta belgenin orijinalinin ortaya çıkmasının ardından ‘Karargah içindeki Cunta’nın süreci tersine çevirmek için yeni bir plan devreye soktuğunu yazdı. Mektupta bu plan şu şekilde sıralandı:
* Belge ile ilgili olarak yazıcı, kalem, mürekkep vb. tali unsurları ön plana çıkararak belgenin içeriğinden çok şekli unsurlarının kamuoyunda tartışılmasını sağlamak.
* Belgeyi yayınlayan ve savunan gazete ve gazetecileri belgenin gerçek olmadığına ikna etmeye çalışmak, ikna edilemeyenleri yıpratmak.
* Belgenin orijinalinin Askeri Savcı aracılığıyla elde edip, Jandarma Kriminal’e gönderip gerçek olmadığına dair rapor çıkartmak.
* İmza makinesi gibi argümanlarla halkın belgenin gerçekliğine olan inancını sarsmak.
* Anayasa Mahkemesi’ne baskı yaparak bir an önce ilgili maddedeki değişikliği iptal ettirmek ve yargılama sürecini askeri yargıya taşıyarak, takipsizlik kararı verdirmek.
Mektupta bunlar sonuçsuz kalırsa şu yöntemin izleneceğiyazıyor; “Askeri Savcılığa suçluların sadece Dursun Çiçek ve birlikte çalıştığı alt kademe personel olduğu şeklinde karar aldırmak. En hafif suçlar ile cezalandırılmalarını sağlamak. Yargılama sürecinin, komutanlara sıçramasına engel olmak.”

İŞTE PSİKOLOJİK HAREKAT SİTELERİ

Subayın gönderdiği ‘internet siteleri’ listesi şöyle:
* http://www.irtica.org ve bu siteye yönlendirilen naksilik.com, geocities.com/fethullahgercegi, nursi.info, irtica.net
* www.ozgurgenc.net ve bu siteye yönlendirilen genclik.info, gencizbiz.net
* www.aslar.org ve bu siteye yönlendirilen askeriz.info, stratejik.info, tskasker.com,
* www.turkatak.gen.tr ve bu siteye yönlendirilen turkuz.info ve turkler.info
* www.turkses.com ve buraya yönlendirilen turkeyturks.com, turksturkey.com, turkses.net, www.turkses.org
* www.pkkgercegi.net ve yönlendirilen pkkapo.com apopkk.com, pkkgercegi.com, pkkgercegi.org
* www.armenianreality. com ve yönlendirilen turkishgenocide.net, turkishmassacre.com,
* www.terorveguvenlik.net ve buraya yönlendirilen terorizm.info, terorgercegi. com, terorveguvenlik.com, terorveguvenlik.org
* www.gurbetciler.info ve yönlendirilen turkuzbiz.org, hepimizturkuz.org, bizturkler.org
* www.greekmurderers.net ve yönlendirilen yunanli.com, pontuslu.com
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Tuncelililerin talepleri Gül’e iletilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...