05 Kasım 2009 00:00

DTP’den suç duyurusu

DTP Milletvekili ve Hukuk Komisyonu Başkanı Hasip Kaplan, Bilgi Destek Planı’nın partilerini hedef alan bölümleri için suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Kaplan, darbecilere karşı hukuk mücadelesi yürüteceklerini söyledi.

Paylaş

DTP Milletvekili ve Hukuk Komisyonu Başkanı Hasip Kaplan, Bilgi Destek Planı’nın partilerini hedef alan bölümleri için suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Kaplan, darbecilere karşı hukuk mücadelesi yürüteceklerini söyledi. Ortaya çıkan belgelerden, anayasal düzenin yıkılmasına çalışıldığının anlaşıldığını belirten Kaplan, iç hukuk yollarını denedikten sonra sonuç alamazlarsa, AİHM’e de başvuracaklarını belirtti. Konuyu TBMM’nin gündemine de getireceklerini belirten Kaplan, Ergenekon davasına da ileride “müdahil” olacaklarını açıkladı.
DİYARBAKIR’DA SUÇ DUYURUSU
DTP Diyarbakır İl Örgütü de dün adı geçen belgeye ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna ilişkin Diyarbakır Adliyesi önünde bir açıklama yapan Av. Meral Danış Beştaş, belgelerde TSK’nın DTP üzerinde alenen baskı kurmak için medya ve diğer alanlarda faaliyet yürütmesini istediğini söyledi. DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı da, belgenin asıl olarak demokratik siyasete yönelik bir eylem planı olduğunu söyledi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Suikast soruşturmasında, 2 teğmene gözaltı

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...