05 Kasım 2009 00:00

Suikast soruşturmasında, 2 teğmene gözaltı

DENİZ Kuvvetleri’nde görevli iki teğmen, oramirallere suikast iddiasıyla dün gözaltına alındı.

Paylaş

DENİZ Kuvvetleri’nde görevli iki teğmen, oramirallere suikast iddiasıyla dün gözaltına alındı. Ayrıca 1 teğmen de tanık olarak adliyeye getirildi.
İstanbul Merkez Komutanlığı’nda gözaltında tutulan ve teğmen oldukları belirtilen 2 subay, dün öğlen saatlerinde sivil plakalı bir minibüsle Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.
Subayların getirilmesi sırasında sivil kıyafetli bazı askerlerin gazetecilerin görüntü almasını engellemek için, barikat kurdukları gözlendi. Ergenekon Savcıları tarafından ifadeleri alınan teğmenlerin ifade işlemleri gazetemizin baskıya girdiği saatlerde sürüyordu.
7 TEĞMEN TUTUKLANMIŞTI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen bir ihbar mektubu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında daha önce de Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görevli 7 teğmen de 2 amirale suikast planladıkları, örgüt üyesi oldukları ve TNT kalıbı bulundurdukları iddiasıyla tutuklanmıştı.
SUİKAST PLANLANAN ORAMİRALLER
Teğmenlerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki iyi ayrı oramirale (Şu an emekli olan Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit) suikast planı içinde olduğu iddia edilmişti.
(İSTANBUL)



ÖNCEKİ HABER

On binlerce İranlı genç ‘ABD’ye hayır’ dedi

SONRAKİ HABER

DTP’den suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...