05 Kasım 2009 00:00

Rengarenk filmler beyazperdede

ÇOCUKLARIN ve çocuk kalmayı başaranların heyecanla beklediği Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali için geri sayım başladı.

Paylaş

ÇOCUKLARIN ve çocuk kalmayı başaranların heyecanla beklediği Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali için geri sayım başladı.
İstanbul ve İzmir’de minik sinemaseverlerle 7. kez buluşacak olan Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali’nde bu yıl 6-19 Kasım tarihleri arasında 25 ülkeden 67 film gösterime girecek.
İki çılgın kuklanın hikayesinden Afrikalı küçük bir çocuğun hayatına, gizli bir deney için çalışan 10 yaşındaki Frederike ve Fabian’in arkadaşlarını ışınlamak istemelerinden pek de zeki olmayan itfaiye eri Bob ve erkeksi tavırlarıyla tanınan küçük kız Kika’nın hayatına kadar uzanan birçok farklı film, Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali’nde gösterilecek. Festival kapsamında yer alan, Kolombiya’dan Çek Cumhuriyeti’ne, Hindistan’dan Amerika’ya kadar uzanan ilgi çekici başyapıtlar, birçok uluslararası ödüle sahip.
25 ÜLKEDEN 67 FİLM
Festivale Fransa, Yunanistan, İsveç, Çek Cumhuriyeti, İtalya, İspanya, İsviçre, Danimarka, ABD, Almanya, Hollanda, İngiltere, İran, Rusya, Macaristan, Polonya, Finlandiya, Hindistan, Belçika, Fransa, Kanada, Romanya, İskoçya, Kolombiya, Letonya ve İsrail olmak üzere 25 ülkeden 67 film katılıyor.
Rengarenk görüntüleriyle hem çocukları hem de içindeki çocuğu yaşatanları beyazperdeye hayran bırakan festivalin adresi bu yıl da değişmedi. Pedagoglar tarafından onaylanan 67 eğlenceli ve eğitici film, 3 yaş ve üzeri tüm çocuklara özel olarak Wings Cinecity Etiler, Wings Cinecity Trio Kozyatağı, Cinecity Olivium Zeytinburnu, İzmir Çiğli Kipa Cinecity ve Beykent Üniversitesi Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde sunulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Engelli olmak engel midir?

SONRAKİ HABER

TMK mağduru çocuklar için okuma tiyatrosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...