05 Kasım 2009 00:00

Tarım işçilerini şimdi de sel vurdu

Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağış ve sel, Adana’nın Karataş ilçesinde kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren mevsimlik tarım işçilerini mağdur etti.

Paylaş

Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağış ve sel, Adana’nın Karataş ilçesinde kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren mevsimlik tarım işçilerini mağdur etti.
Urfa’dan pamuk toplamak için gelen 236 kişinin kaldığı 36 çadır, önceki gün başlayan etkili sağanak yağış nedeniyle sular altında kaldı. Çadırları ile birlikte bütün eşyaları da yağmur sularına kapılan ve inşaatı devam eden Karataş Devlet Hastanesi’ne yerleştirilen tarım işçilerinin durumu içler acısı. Hijyenik koşullardan yoksun hastaneye yerleştirilen ve salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya olan tarım işçileri, yetkililerin duyarsızlığına isyan etti. Selden en çok etkilenen kadınlar ise bidonlarla taşıdıkları suyla selden geriye kalan eşyalarını yıkayarak temizlemeye çalışıyor.
‘YETKİLİLER SADECE HALİMİZE BAKTI’
Yaşadıklarını “rezil olduk” sözleri ile anlatan 8 çocuk annesi Şemse Hatipoğlu, “Ne yiyecek ne de giyecek bir şeyimiz kaldı. Kaymakamlık yetkilileri ise sadece birinci gün gelip halimize baktı. Ondan sonra bizi hiç kimse sormadı. Yerleştirildiğimiz hastanede üst üste yatıyoruz. Sadece birinci gün bize yiyecek getirdiler. Hastaneye gittim. Yeşil kartım sel sularında kaybolduğu için tedavi dahi edilmedim” dedi.
ÇOCUKLAR HASTALANDI
16 yaşındaki Meral Akdeniz de, selden sonra kaymakamlık tarafından kendilerine sadece birer tane sünger minder verildiğini, çocuklar için ise eski eşyaların getirildiğini kaydetti. “Şimdi kaldığımız yer soğuk, çocuklar hastalandı. Halimiz içler acısı. Hiç kimse bize bakmıyor. Selden sonra gelip sadece baktılar, hiçbir şey yapmadılar” diyen Akdeniz, yetkililerin kendilerine gerekli desteği vermemesine sitem etti.
Öte yandan yoğun yağışın olduğu gün, eşyalarını kurtarmaya çalışan ve daha sonra hastalanan 2 kadının devlet hastanesinde tedavi altına alındığı ve durumlarının iyiye gittiği belirtildi. (Adana/DİHA)

‘YERLEŞTİRİLDİKLERİ YERDE SU VE ELEKTRİK YOK’
İşçilerden Mahmut Hatipoğlu ise, selden sonra Kızılay’ın sadece bir gün kendilerine yemek, battaniye ve minder verdiğini, daha sonra ise hiç kimsenin gelip hallerini sormadığını söyledi. Eşyaları ile birlikte bütün erzaklarını da kaybettiklerini belirten Hatipoğlu, kendilerine acil gıda yardımı yapılmasını istedi.
Selden sonra kendilerine sadece 2 öğün yemek verildiğini ifade eden Mehmet Alitöremen de, çocuklarıyla birlikte perişan olduklarını kaydetti. 25 gün önce Urfa’dan Karataş’a geldiklerini dile getiren Şükrü Uğaçin ise şunları belirtti: Hiçbir şeyimiz kalmadı. Kaç gündür bu rezilliği çekiyoruz. Nerede bu devlet? Eğer Adana Valisi bize el uzatmış olsaydı bugün bu rezilliğin içinde olmazdık.
Pınar Ural
ÖNCEKİ HABER

Munzur’da barajlar için doğa ve ağaç katliamı

SONRAKİ HABER

zama zingo

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...