06 Kasım 2009 00:00

‘Tutuklu olan savunmanın kendisi’

İNSAN hakları savunucuları, halen tutuklu bulunan Avukat Filiz Kalaycı, Barış Meclisi Üyesi Yüksel Mutlu ve KESK üye ve yöneticilerinin, ilk duruşmada ...

Paylaş

İNSAN hakları savunucuları, halen tutuklu bulunan Avukat Filiz Kalaycı, Barış Meclisi Üyesi Yüksel Mutlu ve KESK üye ve yöneticilerinin, ilk duruşmada serbest bırakılmasını; siyasal, toplumsal ve sendikal muhalefete yönelik güç gösterisine son verilmesini, yargının artık yürütmenin baskısına boyun eğmemesini istedi.
Siyasi parti ve kitle örgütü temsilcilerinin de destek verdiği eylemde konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Avukat Filiz Kalaycı’nın “kamu düzeni” ve “suçun işlenmesini engellemek” gibi gerekçelerle tutuklandığını, oysa bu gerekçelerin gerçek olmadığı gibi yasaya da aykırı olduğunu söyledi. Türkdoğan, “Avukat arkadaşımızla birlikte tutuklanan, aslında insan hakları savunucularının sözleşmelerle güvence altına alınmış olan statüleri, müvekkillerinin savunma hakları, savunma mesleğinin bizzat kendisidir” dedi.
Türkdoğan, hak, özgürlük ve barış savunucularına; siyasal, toplumsal ve sendikal muhalefete yönelik bu hukuk dışı güç gösterisine son verilmesini, tutuklananların yapılacak olan ilk duruşmalarında salıverilmelerini istedi.
İHD’Lİ AVUKATLAR SERBEST BIRAKILSIN!
İzmir’de ise Konak Eski Sümerbank önünde yapılan eyleme, İHD üyelerinin yanı sıra EMEP üyeleri ve avukatlar da katıldı. “İnsan hakları savunucularına özgürlük” yazılı pankartın açıldığı eylemde, “İHD susmadı susmayacak”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.
İHD İzmir Şube Başkanı Av. Nezahat Paşa Bayraktar, yaptığı konuşmada arkadaşlarının tutuklanması için ileri sürülen gerekçelerin gerçek dışı ve yasalara aykırı olduğunu belirterek, “Hak, özgürlük ve barış savunucularına; siyasal, toplumsal ve sendikal muhalefete yönelik hukuk dışı güç gösterisine son verilmelidir” dedi. Ayrıca eylemde, önceki gece DTP İzmir il binasına yapılan saldırı da kınandı.
İstanbul’da ise Galatasaray Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, “İnsan hakları savunucuları üzerindeki baskılara son, Filiz Kalaycı ve Yüksel Mutlu serbest bırakılsın” pankartı açılarak, “Baskılar bizi yıldırımaz” sloganı atıldı. Açıklamada konuşan Ümit Efe, halen Sincan F Tipi Cezaevi’nde bulunan İHD yöneticileri şahsında savunma mesleği, hak ve özgürlük mücadelesi ve toplumsal muhalefetin yargılandığını dile getirerek, arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
İHD Adana Şubesi, dernek binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya; KESK, HALK EVLERİ, PSAKD, AKA-DER, DTP, ÖDP, ESP, EMEP, DİP, ÇHKM ve Sosyalist Feminist Kolektifi yöneticileri katıldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İHD: 74 yaşındaki hasta tutuklu serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Geç gelen tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...