06 Kasım 2009 00:00

İHD: 74 yaşındaki hasta tutuklu serbest bırakılsın

İHD Mardin Şube Başkanı Av. Erdal Kuzu, Mardin Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunan 74 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’ın kronik kalp, yüksek tansiyon ve ...

Paylaş

İHD Mardin Şube Başkanı Av. Erdal Kuzu, Mardin Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunan 74 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’ın kronik kalp, yüksek tansiyon ve zehirli guatr hastalığı olduğunu ve cezaevinde yeterli derecede tedavisinin yapılmadığını belirterek, serbest bırakılmasını istedi.
YETERLİ TEDAVİ YAPILMIYOR
İHD Mardin Şube Başkanı Av. Erdal Kuzu,yaptığı açıklamada Mardin Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklular için defalarca rapor hazırladıklarını ancak Adalet Bakanlığı’nın hasta tutukluların koşullarında bir değişiklik yapmadığını kaydetti.
Mardin Cezaevi’nde bulunan kronik kalp, yüksek tansiyon ve zehirli guatr hastası olan Mehmet Emin Özkan’ın tedavisinin yeterli düzeyde yapılmadığına dikkat çeken Kuzu, şunları kaydetti: Dernek avukatlarımızın kendisi ile yaptığı görüşmede ayakta durmakta zorlandığı, işitme problemi yaşadığı, sürekli titreme hali içinde olduğu, nefes almakta zorlandığı tespiti yapılmıştır. Yaşlı olması nedeni ile doktora götürülürken 1 saat kapalı ring aracında tutulduğunu bu durumun kendisini sıkıntıya soktuğunu, tedavisinin düzenli yapılmadığını ifade etmiştir.
EVRENSEL KURALLAR UYGULANSIN
Türkiye cezaevlerinde hasta tutuklu ve hükümlülerin tedavilerinin zamanında yapılmadığını belirten Kuzu, bu yıl içerisinde birçok kişinin hastalık nedeniyle cezaevinde yaşamını yitirdiğini kaydetti. Kuzu Halen cezaevinde bulunan hükümlü Mehmet Emin Özkan’ın tedavisinin aksatılmaması için bir an önce serbest bırakılması, 5275 sayılı infaz kanunun 16.maddesi ve Adalet Bakanlığının 21.nolu genelgesinin hasta hükümlü hakkında uygulanarak cezasının tecil edilmesi, hükümlünün yaşam hakkının korunması açısından zaruridir” dedi. (Mardin/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

‘SERDAR ORTAǒTAN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM

SONRAKİ HABER

‘Tutuklu olan savunmanın kendisi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa