06 Kasım 2009 00:00

Domuz gribinden 21. ölüm

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi olarak adlandırılan pandemik grip nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 21’e yükseldiğini açıkladı.

Paylaş

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi olarak adlandırılan pandemik grip nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 21’e yükseldiğini açıkladı.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Pandemik grip nedeniyle çeşitli illerde tedavileri sürdürülen hastalardan 28 yaşında bir erkek, 32, 33 ve 36 yaşlarında 3 bayan, 6 ve 8 yaşlarında 2 kız çocuğu olmak üzere 6 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu vefatlarla beraber pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 21 olmuştur” denildi.
ŞANLIURFA’DAN 2 ÖLÜM DAHA
Şanlıurfa’da hastanelerde tedavi gören ve “domuz gribi”nden şüphelenilen biri öğrenci 2 kişi daha hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre Şanlıurfa’da göğüs ağrısı şikayetiyle birkaç gün önce Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan iki çocuk annesi F.Ö. (36) kurtarılamadı. Bu hastadan alınan numuneler, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’ne gönderildi. F.֒nün cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından Harrankapı Mezarlığı’nda defnedildi.
Siverek ilçesinde de 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi bir kız çocuğu, geçen hafta grip şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen S.Ç, hayatını kaybetti.
Ayrıca Türk Sağlık- Sen’in Genel Başkanı Önder Kahveci domuz gribi aşısında bir güven sorun olduğunu ifade ederek, Sağlık- Sen olarak aşı ile ilgili tereddütlerin giderilmesini istediklerini kaydetti.
Kahveci yaptığı yazılı açıklamada, Başbakanın aşı ile ilgili olarak neden tereddüt ettiğini kamuoyu ile paylaşmasını da istedi.
Kahveci sağlık çalışanları ve vatandaşların endişelerinin giderilmezse aşılamanın hüsranla sonuçlanacağını kaydederek sözlerine şöyle devam etti:
“Sağlık çalışanlarının ve vatandaşın kafasındaki soru işaretleri çözüme kavuşturulmalıdır. Doğru bir bilgilendirme süreci gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde aşılama faaliyetlerinin sonu hüsran olacaktır.” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Hatice İldan toprağa verildi

SONRAKİ HABER

‘SERDAR ORTAǒTAN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...