06 Kasım 2009 00:00

MİLLETVEKİLLERİNE GDO MEKTUBU

TÜKETİCİ Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkanı Fuat Engin, milletvekillerine hitaben yazdığı açık mektupta TBMM üyelerini genetiği değiştirilmiş organizmalı (GDO) ürünlere karşı toplumsal göreve çağırdıklarını bildirdi.

Paylaş

TÜKETİCİ Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkanı Fuat Engin, milletvekillerine hitaben yazdığı açık mektupta TBMM üyelerini genetiği değiştirilmiş organizmalı (GDO) ürünlere karşı toplumsal göreve çağırdıklarını bildirdi. TÖF tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fuat Engin’in milletvekillerine yönelik açık mektubuna yer verildi. Mektupta, 1990’lı yıllardan bu yana insanlığın yaşamına sokulmaya başlanan GDO ve diğer GDO’lu yem ve gıdaların bilim insanlarının yaptığı araştırmalar, deneyler ve analizler sonucunda, bakteri genlerinin aktarıldığı organizmaların doğal çeşitliliğe verdikleri zararlar sonucu yeni (Frankeştayn) canavarların ortaya çıkmasına neden olduğunun görüldüğü belirtildi.
GDO’lu ürünlerin insan/hayvan sağlığına ve çevreye karşı olumsuz etkileri olduğu dile getirilen mektupta, “GDO’lu ürünlerin tüketiminde insan ve hayvanda toksik (zehir) ya da alerjik etki yapması, antibiyotiklere karşı direnç oluşturması, doğrudan alım durumunda ise insan ve hayvan bünyesindeki mikroorganizmalarla birleşme ihtimali gibi önemli sağlık riskleri ortaya çıktığı bilim insanlarınca ifade edilmektedir” denildi.
GERÇEKLER SAKLANIYOR
GDO’ların ülkeye girişini düzenleyen yönetmeliğe ilişkin şu görüşlere yer verildi: “Yönetmelikte, insan ve hayvan tedavisinde kullanılan antibiyotiklere karşı direnç genleri içeren GDO ve ürünlerinin son derece zararlı olmasına dikkat çekilmiş olması ile GDO’lu ürünlerin, bebek mamaları ve bebek formülleri, devam mamaları ve formülleri ile bebek ve küçük çocuk ek besinlerinde kullanılmasının yasak olduğunun belirtilmesi, yıllardır ifade ettiğimiz GDO’ların zararları gerçeğinin resmi ağızlardan itiraf edildiğinin göstergesi olmuştur. GDO’ların sakınca ve zararlarının kamu otoriteleri tarafından kabul edilmesine karşın, başta mısır, soya, kanola, pamuk olmak üzere tüm GDO ve diğer GDO’lu yem ve gıdaların ülkemize girişine izin verilmesi anlaşılır gibi değildir. Gerçekler tüketicilerden saklanmaktadır.” ANKARA
ÖNCEKİ HABER

TMMOB: Güneş bizim için çalışıyor

SONRAKİ HABER

Dev yatırımlar gölgesinde devasa işsizlik yaşanıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...