06 Kasım 2009 00:00

Diyarbakırspor’a destek

DİYARBAKIR’da bulunan kurum temsilcileri, ortak bir açıklama yaparak Diyarbakırspor’a yönelik “ırkçı tezahüratları” kınadı.

Paylaş

DİYARBAKIR’da bulunan kurum temsilcileri, ortak bir açıklama yaparak Diyarbakırspor’a yönelik “ırkçı tezahüratları” kınadı.
Diyarbakırspor Kulübü’nde yapılan açıklamaya, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, Baro eski Başkanı Sezgin Tanrıkulu, DİSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey ve birçok kurum temsilcisi katıldı.
DTSO Başkanı Galip Ensarioğlu Bursaspor maçı ile başlayan, Gaziantep maçı ile devam eden “ırkçı tezahüratların”, hakemlerin verdiği kararlar üzerinde de etkili olduğunu belirterek, “Diyarbakırlılara çağrımız; Takımınızı destekleyin, ona sahip çıkın. Bizler, barış ve kardeşlik olan futbolda, ırkçı ve ayrıştırıcı tezahüratlar istemiyoruz, bu tezahüratları yapanlara karşı ağır müeyyideler uygulanmasını istiyoruz” dedi. Türkiye’nin hassas bir süreçten geçtiğini hatırlatan Ensarioğlu, “Bu tezahüratların bir kısmı kendiliğinden bir kısmı örgütlü yapılmaktadır” dedi. Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar ise Diyarbakır’dan yükselen barış sesinin, Diyarbakırspor maçlarında yansıtılmasını istedi.
SÜMER: GALATASARAY MAÇINA ÇIKACAĞIZ
Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer ise “Futbol barışı, kardeşliği ve diyalogu süsleyen ortak bir araçtır. Kamuoyu bu tepkimizi bugüne kadar yoğun bir şekilde tartışmıştır. İçeriğin doğru olduğu, ancak maça çıkmamamızın fayda sağlamayacağı konusunda yoğun bir görüş belirtilmiştir” dedi. Kentin tüm iç dinamiklerinin “Maça çıkmalısınız ve mücadele etmelisiniz” dediğini aktaran Sümer, “Bize düşen, bu konuda kararımız olmasına rağmen bu iradeye saygı duymak ve bunu uygulamak olacaktır. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun, bu süreçten sonra kanun ve statülerine koymuş olduğu ırkçı, kötü ve çirkin tezahüratlara karşı yaptırımları yerine getirmesini bekliyoruz” dedi. Sümer, Cumhurbaşkanı, Başbakan’ı ve kentin bütün temsilcilerini Galatasaray maçına davet etti.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Gerginliği siyasiller yaratıyor’

SONRAKİ HABER

Kaldırın artık koruculuğu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...