06 Kasım 2009 00:00

‘Gerginliği siyasiller yaratıyor’

Bursaspor maçının ardından Gaziantepspor-Diyarbakırspor maçında da bir grup taraftarın Diyarbakırspor’a....

Paylaş

Bursaspor maçının ardından Gaziantepspor-Diyarbakırspor maçında da bir grup taraftarın Diyarbakırspor’a yönelik attığı ırkçı sloganlarının yankıları sürerken, Gaziantepspor Taraftarlar Derneği ve Gençlik 27 Grubu yönetici ve üyeleri, Kürtlere karşı herhangi bir düşmanlıkları olmadığını, kendilerinin barış ve kardeşlikten yana olduklarını belirttiler. Taraftarlar, gerginliği asıl yaratanların ise ‘siyasiler’ olduğunu belirttiler.
Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu, “Gaziantep taraftarları olarak bizim Diyarbakır halkını ve taraftarlarını dışlamak gibi bir tutumumuz olamaz” dedi. Karakuzulu, “Ülkedeki gergin ortam, maalesef buraları da etkiliyor. Biz barıştan, kardeşlikten yanayız” diye konuştu.
Gaziantepspor’un bir başka taraftar grubu Gençlik 27 Grubu üye ve yöneticileri de siyasilerin söylemleriyle ortamı gerdiğini, bu gerginliğin tribünlere yansıdığını belirttiler. Grubun Başkanı Hüseyin Günoğlu, “Yöneticiler kendi yarattıkları gerginliğin faturasını bize çıkarmasınlar” dedi. Hrant Dink öldürüldüğünde “Hepimiz kardeşiz” pankartıyla maça çıktıklarını belirten grup üyeleri, Diyarbakırspor maçında da “Türk-Kürt kardeştir” pankartı açmak istediklerini, ancak emniyet müdür yardımcısının izin vermediğini söylediler.
(Gaziantep/EVRENSEL)
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

DOĞUBEYAZITLI MUHTARLAR TEPKİLİ

SONRAKİ HABER

Diyarbakırspor’a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa