06 Kasım 2009 00:00

Devlet Senfoni Almanya turnesinde

ALMANYA’da yaşayan Besteci Şef Betin Güneş ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası(İDSO), bugün Caddebostan Kültür Merkezi’nde Keman Sanatçısı Anne Sophie ...

Paylaş

ALMANYA’da yaşayan Besteci Şef Betin Güneş ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası(İDSO), bugün Caddebostan Kültür Merkezi’nde Keman Sanatçısı Anne Sophie Dauenhauer’le verecekleri konserin ardından Almanya turnesine başlıyor. 8-17 Kasım tarihleri arasında Almanya’nın Kiel, Wolfsburg, Marburg, Bad Homburg, Ingolstadt, Lüdenscheid, Essen ve Tübingen şehirlerinde 8 konser verecek olan orkestranın turne solistleri; Piyanist Ilya Rashkovsky ve Kemancı Anne Sophie Dauenhauer. Konserlerde; Strawinsky, Sibelius, Brahms, Ferit Tüzün, Tschaikowsky ve Betin Güneş’in eserleri yer alacak.
Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı(TAM) tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek olan Essen’deki turne toplumlar arasında köprüler kurma ve Klasik müzik alanında Türkiye’de ciddi ve kaliteli üretimin olduğunu göstermeyi hedefliyor.
Turnenin ilk durağı 8 Kasım Pazar günü kuzey Almanya’nın Kiel kentindeki Kieler Schloss, Konser Salonu. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

SONRAKİ HABER

İncir Çekirdeği’ne sığdırılamayan hayatlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...