07 Kasım 2009 00:00

‘Eşimi Cemal Yüzbaşı öldürdü’

ŞIRNAK ve çevresinde 23 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan, aralarında Kayseri İl Jandarma Komutanı...

Paylaş

ŞIRNAK ve çevresinde 23 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan, aralarında Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün de bulunduğu 6’sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı JİTEM davasında, mağdur yakınları dinlendi. Öldürülen Ömer Cindoruk’un eşi tercüman aracılığıyla Kürtçe verdiği ifadesinde, “Benim eşimi Bedran, Abdulhakim Güven ve Cemal Yüzbaşı öldürdü” dedi.
Davaya, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmalarına devam edildi. Duruşmada, Şırnak’ta 1993 yılında öldürülen Abdulaziz Gasyak, Süleyman Gasyak, Ömer Cindoruk, Abdülrezak Binzet, Yahya Akman cinayetlerine ilişkin, ölen Ömer Cindoruk’un eşi Hanım Cindoruk ve yakınları, mağdur olarak ifade vermek istedi. Sanık avukatları ise müvekkilleri Abdulhakim Güven ve Adem Yakın’ın, bu cinayetlere ilişkin, Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıklarını ve davanın beraatla sonuçlandığını, dava ile ilgili kesin beraat kararı bulunduğunu öne sürdüler. Mağdurun bu konuyla ilgili dinlenmesinin usule aykırı olduğunu savunan sanık avukatları, mağdurun dinlenmesinin yargılamanın yenilenmesi anlamına geleceğini ileri sürerek, bunun reddedilmesi talebinde bulundu. Müdahil avukatlar ise Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraatla sonuçlanan davada, sanıkların, birden çok adam öldürmek suçlamasıyla yargılandıklarını, bu davada ise teşekkül oluşturmak amacıyla adam öldürmek suçlamasıyla yargılandıklarını hatırlattı. Cemal Temizöz ile Hıdır Altuğ’un Şırnak’taki davada yargılanmadıklarını kaydetti.
KÜRTÇE İFADE VERDİ
Savcılık makamı da mağdurun dinlenmemesi yönünde talepte bulundu. Mahkeme heyeti, oybirliğiyle iddia makamı ve sanık avukatlarının talebini reddederek, mağdur Hanım Cindoruk’un dinlenmesine karar verdi. Türkçe bilmediği için eşi Ömer Cindoruk’un öldürülmesi ile ilgili ifadeleri Kürtçe tercüman aracılığıyla veren Hanım Cindoruk, “Benim eşimi Bedran, Abdulhakim Güven ve Cemal Yüzbaşı öldürdü. Eşimin bedeninde onlarca mermi izi vardı. Eşimi öldürenlerin bunlar olduğunu düşünmemdeki sebep, o dönem cinayetleri hep bu kişiler işlemekteydi...Kuşları bile böyle öldürmezler” dedi.
Mahmekemede daha sonra ölen Abdülrezak Binzet’in eşi Seyran Binzet’in ifadesi alındı.
(DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Gül, barajlar sorununu Ankara’ya taşıyacak

SONRAKİ HABER

Gül, önceki söylemlerin gerisinde kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...