07 Kasım 2009 00:00

Bankalar Birliği’nden fatura ödeme merkezlerine kıskaç

TÜRKİYE Bankalar Birliği, müşteriler açısından büyük risk oluşturan “Fatura Ödeme Merkezi” ve benzeri isimleri kullanan gerçek ve tüzel kişilere karşı harekete geçti.

Paylaş

TÜRKİYE Bankalar Birliği, müşteriler açısından büyük risk oluşturan “Fatura Ödeme Merkezi” ve benzeri isimleri kullanan gerçek ve tüzel kişilere karşı harekete geçti. Mevcut düzenlemelerin verdiği yetkileri kullanarak yeni bir mesleki tanzim kararı alan ve uyum için 6 ay süre veren TBB, özel bir anlaşmaya dayanmadan bankalar tarafından sunulan olanakları ticari amaçlarla kullanarak, EFT, havale, hesaba para yatırma, isme para gönderme, fatura ödemeleri gibi işlemleri ücret karşılığı sunanları yakın takibe alacak.
KONTROL SİSTEMİ OLUŞTURULACAK
Kısıtlamalara uyumun düzenli olarak kontrol edilmesini sağlayacak bir izleme ve kontrol sistemi oluşturulacak. Kontroller sonucu, bankaların sunmuş oldukları hizmetlerin üçüncü kişiler adına ticari amaçla kullandırıldığının tespit edilmesi halinde, gerekli önlemler alınarak bu tür işlemler engellenecek. Kredi kartı ile yapılan işlemler de kontrol edilerek, fatura üreten kurumların internet sitelerinden ayda 20 adetten fazla fatura ödemesi yapıldığı tespit edilen kredi kartları, amaca uygun kullanılıp kullanılmadığı açısından incelenip, gerekli önlemler alınarak, bu tür işlemler engellenecek. FÖM olarak çalıştığı tespit edilen işyerlerine POS cihazı verilmeyecek. FÖM olarak çalıştığı tespit edilen işyerine ait POS cihazı geri alınacak. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Askeri işyerlerinde TİS Yüksek Hakem’de

SONRAKİ HABER

‘Düzelme’ söylemine istihdam desteği yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...