07 Kasım 2009 00:00

Türk-İş 25 Kasım’ı destekleyecek

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’yu ziyaret ederek, 25 Kasım’da yapacakları uyarı grevine destek istedi.

Paylaş

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’yu ziyaret ederek, 25 Kasım’da yapacakları uyarı grevine destek istedi. Kumlu, işçi ve memurların sorunlarının birbirinden ayrılamayacağını belirterek, greve destek sunacaklarını bildirdi.
Toplusözleşmeli grev hakkı talebiyle 25 Kasım’da Kamu-Sen ile birlikte uyarı grevi yapmaya hazırlanan KESK, Türk-İş’ten destek istedi.
KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Genel Sekreter Emirali Şimşek, önceki gün Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’yu makamında ziyaret ettiler. Evren, 25 Kasım’da çalışma yaşamının demokratikleşmesi ve kamu emekçilerine grevli toplusözleşmeli sendika hakkı tanınması için hükümeti uyaracaklarını hatırlatarak, giderek artan gelir adaletsizliğine karşı bütün sendikaların dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi. Evren, Türk-İş’i de yanlarında görmek istediklerini ifade etti. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, sendikalar ve TİS hakkını düzenleyen kanunların son günlerde yeniden tartışılır hale geldiğini hatırlatarak, Türkiye’nin AB ve ILO normları ile Türkiye şartlarına uygun bir sendikalar kanuna ihtiyaç duyduğunu söyledi. Geçmişte işçi ve memur konfederasyonlarının Emek Platformu çatısı altında ortak hareket ettiğine değinen Kumlu, işçi ve memurların, sorunları için birbirleriyle dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi. Birçok işkolunda işçilerin bile grev hakkının yasaklandığını anlatan Kumlu, 25 Kasım’da memur konfederasyonlarına destek vereceklerini söyledi. (ANKARA)

Grev hazırlıkları sürüyor

KAMU çalışanları, hükümeti uyarmak amacıyla 25 Kasım’da tüm yurtta yapacakları 1 günlük greve hazırlanıyor.
‘25 Kasım Uyarı Grevi’nin hazırlıkları kapsamında Mersin’e gelen KESK MYK Üyesi Adnan Gölpunar, BES Genel Başkanı Osman Biçer, Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar, Haber-Sen Genel Sekreteri Hasan Yıldız ile ESM MYK Üyesi Hulusi Ceyhan, çalışanları ve yurttaşları, 25 Kasım’daki greve davet etti.
KESK adına ortak açıklamayı yapan Adnan Gölpunar, “Siyasi iktidar, bize grevden, üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan başka bir yol bırakmamıştır. Kamu-Sen ile 25 Kasım’da uyarı grevinde işyerlerinde ortaklaşma kararı aldık” dedi. Gölpunar, 25 Kasım’da uçakların havalanmayacağını, tren ve vapurların çalışmayacağını, öğretmenlerin okula gitmeyeceğini, acil servisler dışında hastanelerde hizmetin duracağını, vergi toplanmayacağını, belediye hizmetlerinin duracağını vurguladı. Emekçilerin hak arama mücadelesinin de engellendiğini belirten Gölpunar, “Emekçilerin kazanılmış hakları bir bir budanıyor. Taşeronlaştırma sonucu hem emekçiler parçalanıyor, hem de eşit işe eşit ücret ilkesi ayaklar altına alınıyor. Emekçiler açlığa mahkum ediliyor” dedi. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çaycuma’da grev birlikte örgütlenecek

SONRAKİ HABER

Askeri işyerlerinde TİS Yüksek Hakem’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa