07 Kasım 2009 00:00

Çaycuma’da grev birlikte örgütlenecek

ZONGULDAK’ın Çaycuma ilçesinde KESK ve Kamu-Sen üyesi kamu emekçileri, Çarşı merkezi’nde yaptıkları eylemle 25 Kasım’da birlikte greve gideceklerini açıkladılar.

Paylaş

ZONGULDAK’ın Çaycuma ilçesinde KESK ve Kamu-Sen üyesi kamu emekçileri, Çarşı merkezi’nde yaptıkları eylemle 25 Kasım’da birlikte greve gideceklerini açıkladılar.
Çaycuma Çarşı merkezinde yapılan eylemde konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, krizin yarattığı tahribatın ağır biçimde sürdüğünü belirterek, “Çalışanlar işten atılıyor, işsizlik, yoksulluk ve açlık içinde yaşayanların oranı sürekli büyüyor. Emekliler mağdur, çiftçiler, küçük üreticiler ve esnaf can çekişiyor. SSGSS yasasıyla, kamu personel reformuyla, katkı paylarıyla emekçilerin mevcut hakları budanıyor. Arkası kesilmeyen zamlarla halkın sefaleti her geçen gün artıyor. Eğitim ve sağlık adım adım paralı hale getiriliyor. Primini ödemeden, katkı payı ödemeden, muayene ücreti ödemeden, ilaçta üzerimize düşeni ödemeden muayene olamıyoruz. Sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarımıza kaynak sağlansın diye ödediğimiz vergiler borç faizlerine aktarılıyor” dedi.
Kamu-Sen adına konuşan Türk Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi Zerrin Güneş ise “AKP iktidarları 7 yıllık dönemde tarihte görülmemiş yanlışlara imza atmışlardır. Memura grev-toplu sözleşme sözü verdiniz ama sonra unuttunuz. Çalışanlara milli gelirden pay vermediniz. Uyguladığınız istihdam ve ücret politikalarıyla memurun hayatını karartınız. Tüm kamu çalışanlarını ve emek örgütlerini 25 Kasım’da yapılacak 1 günlük ortak iş bırakma eylemine katılmaya ve destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.
KESK MYK üyelerinden oluşan başka bir grup ise il gezileri kapsamında dün Batman’daydı. Burada konuşan KESK MYK üyesi Hüseyin Gülpınar, 25 Kasım'daki uyarı grevine katılım çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Özelleştirmecilere kapıları kilitlediler

SONRAKİ HABER

Türk-İş 25 Kasım’ı destekleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...