07 Kasım 2009 00:00

Özelleştirmecilere kapıları kilitlediler

ÇORUM Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmek istenmesine, işçiler direnişe başlayarak karşılık verdiler.

Paylaş

ÇORUM Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmek istenmesine, işçiler direnişe başlayarak karşılık verdiler.
Suudi Arabistan şirketi Savola’nın CEO’su ile Tarım Kredi Kooperatifi genel müdürü, satın almayı düşündükleri Çorum Şeker Fabrikası’nı incelemeye geldi. Ancak fabrika işçileri, tüm kapıları kilitlediler. Fabrikanın idare binasına gidebilen şirket yöneticileri, işçilerin üretim yapılan ana binanın tüm kapılarını kilitleyerek direnişe geçmeleri üzerine, saatlerce beklemek zorunda kaldılar. Bunun üzerine olay yerine jandarma çağrıldı.
Suudi Arabistan şirketi Savola’nın CEO’su ile Tarım Kredi Kooperatifi genel müdürünün fabrikayı terk etmesi üzerine işçiler kapıları açtılar. Vardiyası biten işçiler evlerine giderken, fabrika çevresine özelleştirmecilerin geri gelme ihtimali düşünülerek nöbetçiler kondu. İşçiler, 24 saat nöbet tutacaklar.
Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, şeker işçilerinin üretime devam ettiğini, fabrikaya talip olan Suudi Arabistan Şirketi CEO’su ile Tarım Kredi Kooperatifi genel müdürünü gördüklerinde, işçilerin morallerinin bozulacağını aktardı. Kahraman, fabrika işçilerinin hareketinin üretime yönelik bir eylem olmadığını sözlerine ekledi.
Öte yandan, basın mensuplarının fabrikadan görüntü alması özel güvenlikçiler tarafından engellenmeye çalışılırken, direnişe geçen işçileri sabah saatlerinde Emek Partisi İl Başkanı Hikmet Aydın ve bir grup EMEP’li ziyaret etti. Özel güvenlikçiler, EMEP üyelerini de içeri almadı. İşçilerin başlattığı direnişi kırmak için fabrikaya çok sayıda askeri birlik ve polis ekibi sevk edildi. (Çorum/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sosyal Güvenlik Kurumu yine işçi attı

SONRAKİ HABER

Çaycuma’da grev birlikte örgütlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...