07 Kasım 2009 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu yine işçi attı

SSK İzmir İnşaat Emlak Müdürlüğü tarafından, yıllık hizmet sözleşmeleri ile teknik hizmetlerde çalıştırılan 18 işçi işten atıldı.

Paylaş

SSK İzmir İnşaat Emlak Müdürlüğü tarafından, yıllık hizmet sözleşmeleri ile teknik hizmetlerde çalıştırılan 18 işçi işten atıldı.
İşçilere, 5502 sayılı Kanun ile müdürlüğün kapanması gerekçesiyle 30.11.2009 tarihi itibariyle İzmir SGK İl Müdürlüğü’nce iş akitlerinin feshedildiğine dair noter tebligatı gönderildi.
7 ile 12 yıl arasında çalıştırılan işçilerin ücretinin, SSK Rant Tesisleri’nin kira vb. gelirlerinden günlük yevmiye hesabı üzerinden aylık bordro tanzim edilerek karşılandığı öğrenildi.
KADRO BEKLERKEN İŞTEN ATILDILAR
Yıllık 11 ay süreli sözleşmelerle çalıştırılan; kadroya geçmek için açtıkları, yıllardır süren davanın devam ettiğini söyleyen işçiler, “SGK’dan bizi kadroya almasını beklerken, anlamadığımız bir şekilde işten atıldık. İnşaat Emlak Müdürlüğü kapandı ama aynı işler devam ediyor, SGK Müdürlüğü ise bize taşeronu dayatıyor” dediler. Taşerona güvenmediklerini söyleyen işçiler, kadroya alınmak için mücadele edeceklerini belirttiler. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YENİ DÜNYA

SONRAKİ HABER

Özelleştirmecilere kapıları kilitlediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa