07 Kasım 2009 00:00

Grip aşıları bitti

DOMUZ gribi aşısı bulamayan vatandaşlar, eczanelerde satılan mevsimsel grip aşılarına yöneldi.

Paylaş

DOMUZ gribi aşısı bulamayan vatandaşlar, eczanelerde satılan mevsimsel grip aşılarına yöneldi.
Sağlık Bakanlığı’nın almış olduğu kararla domuz gribi aşısının ilk etapta sağlık personellerine uygulanması, vatandaşları farklı arayışlara yönlendiriyor.
Türkiye’de son 1 ay içinde domuz gribinden ölenlerin sayısının 21’i bulmasından dolayı panik yaşayan vatandaşlar, çareyi mevsimsel grip aşılarında aramaya başladı. Antalya’nın Alanya ilçesinde büyük ilgi gören normal grip aşılarının eczanelerde tükendiği belirtildi.
Eczacılar Odası Alanya Temsilcisi Serdar Noyan, domuz gribi aşısı piyasada satılmadığı için normal grip aşılarının satışlarında büyük artış yaşandığını söyledi. Alanya genelindeki eczanelerde normal grip aşısı bulmanın mümkün olmadığını dile getiren Noyan, kasım ayına kadar yapılan grip aşısının ilçeye getirilmesinin de artık mümkün olmadığını belirtti. Her gün onlarca kişinin normal grip aşısı almak için eczanelere başvurduğunu anlatan Noyan, aşı bittiği için vatandaşlara bağışıklık sistemini güçlendirici alternatif ilaçlar ya da önerilerde bulunduklarının altını çizdi. Vatandaşların domuz gribine karşı kendi imkanlarıyla önlem almaya çalıştıklarını dile getiren Noyan, ilçede henüz bir vaka görülmediği için kimsenin panik yapmaması gerektiğini vurguladı.
Alanya Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdinç Titizler de, mevsimsel grip aşılarının satışında patlama yaşandığını söyledi. Normal grip aşısının domuz gribine karşı bir koruyuculuk oluşturmadığını vurgulayan Titizler, kendilerine gelen bilgilere göre eczanelerde mevsimsel grip aşısının tükendiğine dikkat çekti. Alanya’da mevsimsel grip aşısı sıkıntısı yaşandığını anlatan Titizler, vatandaşları sabırlı olmaya davet etti. Mevsimsel grip aşılarının eylül ve ekim aylarında yapılması gerektiğini hatırlatan Titizler, kasım ayında grip aşısı vurulmasının faydalı olmayacağını aktardı. Sağlık Bakanlığı’ndan gönderilen grip aşılarını personellere uygulamaya başladıklarını açıklayan Titizler, sağlıkçılardan sonra sırasıyla hacı adayları, öğrenciler ve vatandaşların ücretsiz aşılanacağını dile getirdi.
Güler Eczanesi sahibi Naci Güler de mevsimsel grip aşısına ilginin çok fazla olduğunu söyledi. “Şu an elimizde grip aşısı yok” diyen Güler, şöyle devam etti: “Ekim ayı sonuna kadar zaten aşıların bitmesi gerekiyordu. Domuz gribinden dolayı aşılarımız erken bitti. Şu an piyasada kalmadı. Vatandaş şu anda devamlı grip aşısı istiyor. Maalesef insanlarımız domuz gribi ile mevsimsel gribi karıştırıyor.” (Antalya/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

MUAYENE ÜCRETLERİNE YAPILAN ZAM PROTESTO EDİLDİ

SONRAKİ HABER

TAHLİYE İÇİN GEÇ KALINDI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...