07 Kasım 2009 00:00

Honduras’ta bir ileri iki geri

HONDURAS’ta darbe sonrası geçici olarak devlet başkanlığına getirilen Roberto Micheletti, ulusal birlik hükümetini, darbeyle görevinden

Paylaş

HONDURAS’ta darbe sonrası geçici olarak devlet başkanlığına getirilen Roberto Micheletti, ulusal birlik hükümetini, darbeyle görevinden uzaklaştırılan devrik Devlet Başkanı Manuel Zelaya ve bakanları olmadan kuracağını açıkladı. Bu açıklamayla, bir süredir devam eden görüşmelerin tıkandığı da ilan edilmiş oldu.
Micheletti, radyo ve televizyondan yayımlanan konuşmasında, krizin sona ermesine yönelik anlaşmayla belirlenen sınırlar içinde birlik ve uzlaşma hükümetinin oluşturulma sürecinin tamamlandığını belirtti.
Zelaya ve Micheletti, 4 ay süren siyasi krize son vermek için ulusal birlik ve uzlaşma hükümetinin kurulması konusunda geçen hafta anlaşmıştı. Ancak liderler kabineye kimin başkanlık edeceği konusunda uzlaşmaya varamadı. Ayrıca Zelaya, kabine listesini de sunmadı.
Bu arada Zelaya’nın sözcüsü Victor Meza da, ulusal birlik hükümeti kurmak için verilen sürenin sona ermesi nedeniyle, 4 aydır devam eden siyasi krizin sona ermesi için Birleşmiş Milletler’in (BM) arabuluculuğunda varılan anlaşmanın başarısız olduğunu söyledi.
Meza, anlaşma çerçevesinde, birlik hükümetinin kurulması için son gün olan perşembeye kadar Kongre’de Zelaya’nın görevine dönmesi için oylama yapılmaması nedeniyle anlaşmanın çöktüğünü ifade etti.
Zelaya yanlıları,askeri darbeye rağmen destek eylemlerini sürdürüyor.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ALMAN GENERALE SORUŞTURMA

SONRAKİ HABER

ABD’de askeri üsse saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...