07 Kasım 2009 00:00

Kürt sorunu!

Kafamdaki soruları ve düşündüklerimi Evrensel gazetesinin yeni okuyucusu olarak sizinle paylaşmak istiyorum:

Paylaş

Kafamdaki soruları ve düşündüklerimi Evrensel gazetesinin yeni okuyucusu olarak sizinle paylaşmak istiyorum:
Kürt sorunu AKP planı mı, yoksa ABD planı mı? Yoksa Kürtlerin istemlerinin bir sonucu mu bu durum? Ülkemiz Kürt-Türk çatışmasına mı sürüklenmek isteniyor? AKP şehit ailelerinin isyanına sebep oluyor mu? AKP ne yapacak? AKP yine ‘Durmak yok yola devam’ mı diyecek, yoksa ‘Buraya kadar mı’ diyecek? Peki, gidip halka mı soracak; hayır! Ee tabii ki direkt ABD’ye soracak. T. Erdoğan, 7 Aralık’ta ABD’ye gidecek, bilgiler alacak. Tabii ABD yine kapitalistliğini yapacak.
Ülkeyi gerecek ve kaosa sürükleyecek. Her zaman yaptığı gibi ABD, yine pohpohlayacak ve kendi taktiğini anlatacak, böylece Kürt sorununun çözümü ABD’nin elinde olacak. Memlekette yaşayanların bir kıymeti olmayacak. AKP, Kürt halkından oy almak için kendisini vitrinde gösterip DTP’yi öne sürüyor, niyet yalnızlaştırmak. AKP’nin amacı, DTP’yi Kürt ve Türk halkından soğutmak. Dağdan gelen PKK’lileri karşılamak, kutlama yapılmasıyla sonuçlandı. Gayet normal bir kutlamaydı ama CHP ve MHP’nin AKP’yi suçlamasıyla, iktidar hemen DTP’ye yüklendi. Oysa PKK’lilerin serbest kalması ve mitingi biliyordu. Ancak şu da vardı ki, bu süreç AKP’nin işine gelmeyince başkalarının üzerine atıyor. Bir de Avrupa’dan gelecek olan PKK’lilerin gelemeyeceklerini belirtiyor. Neredeyse bunu da DTP’nin üzerine atıyor. Peki şimdi ne olacak, geri adım mı atacak? AKP’ye güvenenlerin ilk dersi TRT 6 (Şeş) olmuştu. Bugün İslamlaşan bir (Fethullahçı) kanal olmuştur.
İkincisi ise ‘Türbanlıları üniversitelere türbanla sokacağız’ demişti. Ama başaramamıştır. AKP seçimleri hep bu ve bunlar sayesinde kazanmıştır. Son olarak Kürt sorununda açılımla kazanmak istiyor(du). Ama olmadı veya baltalandı.
Birileri bizleri kandırıyor. Oylarımızı çalıyor, kendini saf gösteriyor. Biri bu AKP’yi durdursun. Yoksa ülke elden gidecek. AKP ve T. Erdoğan, yine başkalarının üzerinden seçimleri kazanmak ve güçlenmek istiyor. Ama halk anladı ve tepki gösterdi. Aslında halk anlamadı, DTP mitingine tepkiliydi, yine de iyi ki miting yapıldı. Yoksa bu olanlara bile tepki gösterilmeyecekti. Yine de Kürt sorununun çözülmesi gerekiyor. Çünkü bu sorun, Türkiye’nin ana sorunudur. Şimdi yine de son söz ABD’nindir. O nedenle bağımsız Türkiye, bağımlı Türkiye oldu. Yaşasın bağımsız Türkiye, yaşasın sosyalizm!..
İbrahim İzgi (Güngören-İstanbul)
ÖNCEKİ HABER

Erdost mezarı başında anılacak

SONRAKİ HABER

Hatice İldan için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...