07 Kasım 2009 00:00

36 öğrenci servis sorunu yüzünden okula gidemiyor

ARDAHAN’ın Hanak ilçesine bağlı Sazlıçayır köyünde öğrenciler yaklaşık 45 gündür okula gidemiyor. Taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler Vali Mustafa Tekmen’den yardım bekliyor.

Paylaş

ARDAHAN’ın Hanak ilçesine bağlı Sazlıçayır köyünde öğrenciler yaklaşık 45 gündür okula gidemiyor. Taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler Vali Mustafa Tekmen’den yardım bekliyor.
4 KEZ İHALE YAPILDI
Hanak’ın Ortakent Mahallesi’ndeki ilköğretim okulunda öğrenim gören Sazlıçayır köyünden 36 ilköğretim öğrencisi, 4 defa ihaleye çıkmasına rağmen çözülemeyen servis sorunu yüzünden okuldan uzak kalıyor. Köydeki 4 minibüsün ihaleler için gerekli evrakları temin edemedikleri için, 3 ihalenin sonuçsuz kaldığı öğrenilirken, son ihalenin ise minibüsçülerin aralarında çıkan anlaşmazlık yüzünden feshedildiği bildirildi. İhale döneminin sona erdiği, yeni bir ihalenin ancak yarıyıl tatilinde gerçekleşebileceği belirtildi.
Kaymakamlık tarafından minibüsçülere aylık bin lira teklif edildiği, parayı az bulan minibüsçülerin teklifi geri çevirdiği kaydedildi.
SORUN PARASIZLIK
Öğrencilerin yarıyıl tatiline kadar okula gidememe riskiyle karşı karşıya kaldığı belirten velilerden Evren Kılıncı, yetkililerden yardım beklediklerini vurguladı. Kılıncı, velilerin maddi durumlarının kötü olması yüzünden çocuklarını servisle okula gönderemediğini, köyde birkaç öğrencinin dışında okula giden öğrenci olmadığını dile getirdi.
Kılıncı, “Köyümüz Hanak ilçesine 12 kilometre uzaklıkta. İlçeye öğrenci taşıma ücreti gidiş-geliş 6 lira. Köyde bu parayı günlük olarak verebilecek ancak birkaç öğrenci velisi mevcut. Köyümüzde sadece birkaç öğrenci okula gidebiliyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için Kaymakamlığın servis sorununu halletmesini bekliyoruz. Bir an önce öğrencilerimiz okula gitmeli” diye konuştu.
Bir diğer öğrenci velisi Cemalettin Orat ise çocuklarının okula gitmedikleri için her gün ağladıklarını ifade ederek, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen’den yardım beklediklerini dile getirdi. (ARDAHAN)
ÖNCEKİ HABER

Tarım işçisi taşıyan minibüs devrildi: 16 yaralı

SONRAKİ HABER

Hadi biz suçluyuz diyelim bu çocukların suçu ne?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa