08 Kasım 2009 00:00

Tepkilere rağmen Ordu Yağ’ın satışına onay

FİSKOBİRLİK (FKB) yönetiminin, Ordu Yağ Sanayii’nin satışının onaylanması için topladığı genel kurul dün toplandı. İşçilerin ve üreticilerin tepkisine rağmen Ordu Yağ Sanayii’nin satışına onay çıktı.

Paylaş

FİSKOBİRLİK (FKB) yönetiminin, Ordu Yağ Sanayii’nin satışının onaylanması için topladığı genel kurul dün toplandı. İşçilerin ve üreticilerin tepkisine rağmen Ordu Yağ Sanayii’nin satışına onay çıktı. Tüm Köy-Sen, Türk-İş, Emek Partisi ve Halk Evleri üyeleri, genel kurul devam ederken yaptıkları eylemle genel kurula tepki gösterdiler.
Giresun FKB Tesisleri’nde toplanan genel kurul, dün sabah saat 10.00’da başladı.
Genel kuruldan hayır kararı çıkması için Ordu’dan gelen işçiler ve üreticilerin önü polis tarafından kesildi. Üretici ve işçilerin FKB önüne gitmesini engellemek isteyen polise, işçiler ve üreticiler tepki gösterdiler. Bunun üzerine polis geri çekildi. FKB önünde “Soya satılamaz”, “Direne direne kazanacağız”, “Üreten biziz yöneten de biz olacağız” sloganları atan işçiler, genel kurula tepki gösterdiler. Burada açıklama yapan Türk-İş Ordu Temsilcisi Selim Yöndem, satışın engellenmesi için delegelere ‘Hayır’ oyu kullanma çağrısında bulundu.
İHANETİ UNUTMAYACAĞIZ
Ordu Yağ’ın FİSKOBİRLİK’in temel direklerinden biri olduğunu söyleyen Yöndem, “İhanetinize sessiz kalmayacağız” diye konuştu. “FİSKOBİRLİK’in kurtuluşu için Ordu Yağ Sanayii’nin satışının gerekliliğini iddia edenler bilsinler ki, bu yalana kargalar da güler. Oysa gerçek, FİSKOBİRLİK’i tümden yok etmenin ayaklarından biri olan Ordu Yağ Sanayii’nin satılmasıdır. Bu nedenle bizler, Ordu Yağ Sanayii’ne sahip çıkan işçiler ve üretici köylüler olarak, satışa karşı olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz” diyen Yöndem, “Başka çare yok diyenlere sesleniyoruz: Çare var. İşçi ve üretici temsilcilerini çağırarak ortak bir çözüm aradınız mı? ‘Biz yöneticiyiz, bizim dediğimiz olur’ diyorsanız aldanıyorsunuz. İşçinin, köylünün malının geleceği hakkında ‘Biz yaptık oldu’ diyemezsiniz” diye konuştu.
Genel kurul delegelerine ‘Yöneticilerin yanlışına ortak olmayın’ diye seslenen Yöndem, “Halkın malına sahip çıkın. Peşkeşe izin vermeyin. Sokakta başınız dik dolaşın” diye konuştu. FKB’nin geleceğini ortak tartışma ve çözüm bulma çağrısı yapan Yöndem, satışlar yaparak sorunların çözülemeyeceğini belirterek, Ordu Yağ’dan sonra sıranın nereye geleceğini sordu.
İşçilerin ve üreticilerin tepkisine rağmen eylemden kısa bir süre sonra geçilen oylama sonucu, Ordu Yağ’ın satışına onay verildi. Oylamadan 74 evet, 66 hayır, 42 de çekimser oy çıktı. (Ordu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Rektör, sağlıkçıları dinleyecek

SONRAKİ HABER

Taşeron çalışmaya süpürge salladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...