08 Kasım 2009 00:00

Kayseri’nin ilk yerel işçi gazetesi çıktı

Kayseri’de, aylar öncesinden yapılan toplantı ve pikniklerde tartışılmaya başlanan yerel işçi gazetesi, “İşçinin Gündemi Kayseri” adıyla çıktı.

Paylaş

Kayseri’de, aylar öncesinden yapılan toplantı ve pikniklerde tartışılmaya başlanan yerel işçi gazetesi, “İşçinin Gündemi Kayseri” adıyla çıktı.
Onlarca fabrikadan işçinin ve işten atılan işçilerin bir araya gelerek çıkarmayı kararlaştırdığı ve kendi aralarında görev dağılımı yaparak çıkardığı gazetenin ilk sayısı, “Kayseri işçisinin sesi çıkmaz mı?” manşetiyle çıktı. İlk sayısında 10 bin adet basılan ve işçilerin başta kendi fabrikaları olmak üzere, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin genelinde, işçi mahallelerinde ve servis duraklarında ücretsiz dağıttıkları “İşçinin Gündemi”, geçtiğimiz aylarda mücadele etmeyi tercih ederek Türk-İş’e bağlı Ağaç-İş Sendikası’nda örgütlenen Ladin Mobilya işçilerinin, Kayserili işçileri sendikalaşmaya çağıran haberine geniş yer veriyor. Gazetede; Kumtel, İpek Mobilya, Ceha, İstikbal, Okandan Cam, Hes Fiber ve Tümtis üyesi ambar işçilerinin haberleri bulunuyor. Ayrıca, sağlık politikaları ve işçi sağlığı konularıyla sabit köşelerden “işçi sağlığı” köşesinde SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, işçilere sağlık ve sosyal güvenlik hakkında bilgiler sunuyor. Her ay başka bir kurum temsilcisinin yazacağı “işçi birliği” köşesinin ilk sayıdaki yazarı, bir süredir İç Anadolu Bölgesi’nde örgütlenmeye çalışan DİSK’e bağlı Tekstil Sendikası İç Anadolu Temsilcisi Yakup Aslandoğan. Aslandoğan köşesinde, Kayserili tekstil işçilerini mücadeleye çağırıyor.
İlk dağıtımı işsiz gençlerin, işçi emeklilerinin ve sendika temsilcilerinin katılımıyla Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan gazetenin dağıtımında, kendi fabrikaları ve mahallelerinde görev alan işçiler yer alıyor.
Dağıtımı, haberlerin yapılması ve yazıların toplanmasında olduğu gibi, ücretsiz dağıtılan gazetenin baskı maliyetini de işçiler kendi aralarında topladıkları fondan karşılıyorlar. Gazetenin her ay çıkmaya devam etmesi planlanıyor. (Kayseri/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tıp eğitimi niteliksizleşiyor

SONRAKİ HABER

YEDAŞ 2 yıllık gelirine satıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...