08 Kasım 2009 00:00

YÖK’süz bir üniversite istediler

12 Eylül 1980 askeri darbesiyle kurulan YÖK’ün 28. yıldönümü birçok ilde yapılan eylemlerle protesto edildi.

Paylaş

12 Eylül 1980 askeri darbesiyle kurulan YÖK’ün 28. yıldönümü birçok ilde yapılan eylemlerle protesto edildi. Protesto eylemlerinde, Parasız, bilimsel üniversite anlayışının hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılması talep edildi.
Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde bir araya gelen yaklaşık 300 öğrenci “YÖK’e hayır; parasız, bilimsel, anadilde eğitim istiyoruz” yazılı pankartla yürüyüş yaptılar. Üniversitede yapılan eylemin ardından saat 18.00’de İzmit şehir merkezinde emek gençliği, TKP’li öğrenciler ve gençlik muhalefeti ortak eylem yaptı. Yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı eylemde öğrencileri AKP il binası önüne yürüyüş yaptılar
“YÖK KALDIRILSIN”
Mersin Üniversitesi’nde de yapılan farklı eylemlerde özerk, demokratik üniversite talebi dile getirildi.
Mersin Üniversitesi’nde yapılan ilk eylemde Öğrenci Kolektifleri yaptıkları etkinlikle YÖK’ü protesto etti. Günün diğer eyleminde ise Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti ve TKP’li Öğrencilerin çağrısıyla Fen-Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler sloganlarla Rektörlüğe yürüdü.
Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, parasız, demokratik eğitim pankartıyla gerçekleştirdikleri yürüyüşe 100 öğrenci katıldı. Öğrenciler, Fen-Edebiyat fakültesi önünden özgürlük parkına yürüdüler.
Bursa’da da, Uludağ Üniversitesi öğrencileri ‘’parasız, bilimsel, demokratik, anadilde eğitim’’ hakları için eylem gerçekleştirdiler. Öğrenciler Mediko Sosyal Tesisleri önünde sloganlarla toplanarak; üniversite rektörlüğüne yürüdüler. Rektör Mete Cengiz’le görüşmek isteyen öğrenciler bir süre oturma eylemi yaptılar.
Giresun Üniversitesi öğrencileri Giresun’da Bulancak Durağında yaptıkları basın açıklamasıyla YÖK’ü protesto etti. Diğer yıllara göre daha çoşkulu geçen eyleme 50 öğrenci katıldı.
Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki menza binası önünde toplanan 100 yakın öğrenciler, YÖK’ü protesto ederken üniversite yönetimi tarafından alınan 60 TL’lik bağışa da karşı çıktı.
ÖZGÜR, BİLİMSEL, PARASIZ EĞİTİM
Tokat'ta Emek Gençliği ve Türkiye Komünist Partili öğrenciler YÖK'ü protesto ettiler. 6 Kasım günü saat 16.00'da Cumhuriyet Meydanında toplanan üniversite öğrencileri burada bir basın açıklaması yaptılar.
Çorum’daki üniversite ve lise gençliği, ise ‘Özgür bilim, parasız, demokratik üniversite istiyoruz’ pankartını açarak, Kültür Sitesi önünde bir araya geldi. Kültür Sitesi önünden Postane önüne yürüyen gençler burada bir basın açıklaması yaptı. Çorum Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti ve Genç-Sen tarafından ortak bir şekilde organize edilen ‘YÖK’e hayır’ eylemine Eğitim-Sen ve Emek Partisi üyeleri de destek verdi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğrenci derneği yaptığı eylemle YÖK’ü protesto etti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Liselilerden YÖK protestosu

SONRAKİ HABER

SADEDE GELELİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa