08 Kasım 2009 00:00

MHP’de kurultay kazanı kaynıyor!

ANKARA’da bugün yapılacak MHP kurultayı öncesi hava gerildi. MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin büyük kongresi öncesinde “Hükümet...

Paylaş

ANKARA’da bugün yapılacak MHP kurultayı öncesi hava gerildi. MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin büyük kongresi öncesinde “Hükümet elindeki gücü kullanarak kurultayın huzurunu bozacak” dedi, AKP tepki gösterdi. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yazılı açıklama yaptı. Bahçeli’nin özür dilemesini isteyen Çelik, aksi halde yasal yollara başvuracaklarını söyledi. Hüseyin Çelik, “Bu dil ve üslup sağlıklı ve kendisiyle barışık bir ruh halinin yansıması değildir” dedi.
BAHÇELİ’DEN TEHDİT
Partisinin bugün yapılacak 9. olağan büyük kurultay sürecine yönelik “provokasyon emareleri” olduğunu savunan MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, hem olası rakiplerine hem de hükümet ile emniyet görevlilerine “tehdit” niteliği taşıyan uyarılarda bulundu. Açıklamasında isim vermeksizin aday olacağını açıklayan Ahmet Reyiz Yılmaz’ın arkasında AKP desteği olduğu imasında bulunan Bahçeli, kurultayda çıkacak olaylardan hükümet ve emniyetin sorumlu olacağını belirtti. Bahçeli, olay çıkması durumunda AKP’nin huzur içinde Türkiye’de bir daha toplantı yapamayacağı tehdidinde bulundu.
YILMAZ’I HEDEF ALDILAR
Pazar günü yapılacak MHP kongresi öncesinde sinirler gerildi. Bahçeli’ye rakip olarak çıkan Ahmet Reyiz Yılmaz’ı ve Hakkı Şafak Ses’i hedef alan il başkanları, yazılı açıklama yaptılar.
Açıklamada, Bahçeli’nin karşısındaki adaylara, “piyon”, “sanal aday”, “acemi figüran”, “aday müsveddeleri”, “haysiyet düşkünleri” gibi nitelemelerde bulunan il başkanları, Bahçeli’ye sahip çıkarken özellikle adaylardan Ahmet Reyiz Yılmaz’ı hedef aldılar. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

ÖZAL, BAŞBUĞ’U GÖREVDEN ALIRDI

SONRAKİ HABER

ACILIMDA KRiTiK SORU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...