08 Kasım 2009 00:00

Sınıf farkına Milli Eğitim Bakanlığı desteği

YENİBOSNA Lisesi öğrencilerinin özel sınıf uygulamasına tepkisi sürerken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise destek açıklamasında bulundu. Buna tepki gösteren öğrenciler ve veliler, herkese eşit ve nitelikli eğitim verilmesi talebiyle mücadelelerinin süreceğini bildirdiler.

Paylaş

YENİBOSNA Lisesi öğrencilerinin özel sınıf uygulamasına tepkisi sürerken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise destek açıklamasında bulundu. Buna tepki gösteren öğrenciler ve veliler, herkese eşit ve nitelikli eğitim verilmesi talebiyle mücadelelerinin süreceğini bildirdiler.
Notları iyi olan öğrencilerin belli bir para karşılığı tek kişilik sıraların olduğu özel sınıflara alınmasının ayrımcılık olduğunu kaydeden öğrenciler, uygulamaya karşı topladıkları 250 dilekçeyi teslim etmek için geldikleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptılar. Öğrenciler ve veliler, bu uygulama sona erene kadar işin peşini bırakmayacaklarını bildirdiler.
Emek Partisi Bahçelievler İlçe Örgütü’nün de destek verdiği eylemde, öğrenciler ve veliler adına konuşan öğrenci velisi Kıvanç Terzi, “Son bir aydır okulumuzda uygulamaya sokulan özel sınıflar uygulamasına karşı sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Eskiden bizleri özel liseler-devlet liseleri olarak ayırıp parası olanın daha kaliteli eğitim aldığı bir eğitim sistemine mahkum eden anlayış vardı. Bugün de devlet liselerini, kendi içinde daha fazla para verenin daha kaliteli eğitim aldığı bir eğitim anlayışına mahkum etmeye çalışıyorlar” dedi.
TALEPLER
Bu anlayışın “Eğitim parasız ve herkese eşit biçimde verilir” diyen Anayasa’ya aykırı olduğunu dile getiren Terzi, taleplerini şöyle sıraladı: “Kağıt üstünde kalmayan bir eşitlik istiyoruz. Hakkımız olan nitelikli bir eğitimin okulumuzun tüm öğrencilerine eşit biçimde verilmesi için görüşme yapmaya geldik. Bugün burada bizlere bir açıklama yapılmasını ve bu hukuksuzluğun ne zaman son bulacağına dair tarih verilmesini istiyoruz.” Terzi, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idaresine karşı hukuksal mücadele başlatacaklarını dile getirdi.
(İstanbul/EVRENSEL)

SAVUNUYOR
Veliler ve öğrenciler yaptıkları açıklamanın ardından İlçe Milli Eğitim şube müdürü ile görüştü. Görüşmede şube müdürü, velilerin taleplerine şöyle yanıt verdi: “Özel sınıfları öğrenci velileri kendi bütçelerinden açmışlar, bu işte iyi niyet vardır. Eğer bunu devlet bütçesinden yapsalardı, okul ve görevliler hakkında gerekli işlem ve soruşturma yapılırdı.” Bu uygulamaya öğrencilerin müdahalesinin olmayacağını, bir iki velinin görüşünün de dikkate alınmayacağını ileri süren şube müdürü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler okul yönetmenliklerini bilmiyorsunuz, Milli Eğitimin müfredatını bilmiyorsunuz ama yine de müfettişler okul ile ilgili inceleme yapacaklar.”
ÖNCEKİ HABER

YÖK’süz bir üniversite istediler

SONRAKİ HABER

Aşı oldu, rahatsızlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa