09 Kasım 2009 00:00

Eğitim emekçileri 25 Kasım’a hazırlanıyor

KESK ve Kamu-Sen’in ortak düzenleyeceği uyarı grevinin hazırlıkları sürüyor.

Paylaş

KESK ve Kamu-Sen’in ortak düzenleyeceği uyarı grevinin hazırlıkları sürüyor. Emekçiler bildiri dağıtımları, toplantılar ve basın açıklamalarıyla 25 Kasım’da tüm kamu kurumlarında hayata geçirilecek olan greve destek çağrısında bulunuyorlar.
Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube üyesi emekçiler çalışmalar kapsamında, SS Eğitimciler Tüketici Kooperatifi ve Lokali’nde açıklama yaptılar. Açıklamada konuşan Şube Sekreteri Günay Deniz “25 Kasım’da parasız eğitim, okullarda daha nitelikli bir eğitim için bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız. Bize destek vermeniz çocuklarınızın geleceği için, daha demokratik bir ülke içindir. Biz eğitim emekçileri olarak 25 Kasım’da okula gitmeyeceğiz. Sizlerden de çocuklarınızı okula göndermemenizi, yapacağımız eylemlere destek vermenizi istiyoruz” diye konuştu.
HAKLI BİR EYLEM
Kooperatif üyeleri de bu çağrıya olumlu yanıt verdi. Emekli Öğretmen Vahap İnce, şu an ücretli öğretmenlik yaptığını söyledi. Uyarı grevinin her yönüyle haklı bir eylem olduğunu dile getiren İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: AKP’nin uygulamalarına karşı IMF politikalarının sonucunda kamu çalışanlarına karşı yapılan her türlü antidemokratik uygulamalarına bir çıkış olarak görüyorum emekçilerin bu eylemini. İnce, 25 Kasım’da işe gitmeyerek eyleme destek vereceğini söyledi.
TORUNUNU OKULA GÖNDERMEYECEK
SS Eğitimciler Tüketici Kooperatifi ve Lokali Başkanı Bahattin Güler de 27 yıl öğretmenlik yaptığını söyleyerek söze başladı. “Öğretmenlik hayatımın hepsi sendikalı olarak geçmiştir. TÖS’e üye oldum. Asker öğretmen olmama rağmen TÖS’ün grevine katıldım. TÖB-DER’de üyelik ve yöneticilik yaptım. Tüm grevlere katıldım” diyen Güler, başta öğretmenler olmak üzere emekten yana tüm kesimleri greve destek vermeye çağırdı. Grevi hayata geçirecek olan emekçilere başarılar dileyen Güler, torununu eylem günü okula göndermeyerek destek sunacağını kaydetti.
ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM
Burhan Özkan da emekli öğretmen. Tüm emekçilerin olduğu gibi kamu emekçilerinin de haklarını örgütlü olarak almalarının doğru olduğunu söyleyen Özkan, “Örgütlülükten doğan nicel gücün kullanılması çok önemlidir. Sık sık küçük gruplarla eylem yapmaktansa daha güçlü daha katılımcı hatta iş kolunda var olan tüm emekçilerin eyleme katılımının sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Öğretmen hareketinin bu konuda ders çıkaracağı eylemleri tarihimizde vardır. 1963 yürüyüşü, 1969 boykotu ve TÖB-DER’in eylemlilikleri bunlara örnektir” dedi, Emekli öğretmenlerin işyerinde olmamaları nedeniyle eyleme fiili destek veremeyeceğini ancak alanlarda yapılacak eylemlere katılarak destek verebileceğini dile getiren Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: Apartmanlarında ve mahallelerinde eylemi desteklemek anlamında komşularıyla çalışma yapacaklarını düşünüyorum. Ben bu eylemin başarıya ulaşması için elimden geleni yapacağım. (İstanbul/EVRENSEL)
Abdullah Yeterge
ÖNCEKİ HABER

KESK ve Kamu-Sen’den greve ortak çağrı

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...