09 Kasım 2009 00:00

YEDAŞ 10 aylık gelirine Çalık Holding’e satıldı

ESM Samsun Şube Başkanı Veysel Müşfik Erdoğan, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ’nin (YEDAŞ) sadece 10 aylık geliri karşılığında Çalık Holding’e peşkeş ...

Paylaş

ESM Samsun Şube Başkanı Veysel Müşfik Erdoğan, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ’nin (YEDAŞ) sadece 10 aylık geliri karşılığında Çalık Holding’e peşkeş çekildiğini bildirdi. Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, satış öncesi YEDAŞ’a 30 milyon dolarlık yatırım yapıldığı, 145 bin abonenin depozito parası olan 40 milyon doların da Çalık’a verildiği bilgisini verdi.
YEDAŞ’ın 2008 yılı gelirinin 450 milyon dolar civarında olduğunu aktaran Erdoğan, kurumun yüzde 100’ünün satışı için ihalede Çalık tarafından verilen en yüksek teklifin ise 441milyon 500 bin dolar olduğunu kaydetti.
Bunun açıkça kamu mallarının talanı olduğunu ifade eden Erdoğan, peşkeşe karşı hukuki ve fiili olarak mücadele edeceklerini duyurdu. 25 Kasım grevine değinen ESM Samsun Şube Başkanı Veysel Müşfik Erdoğan, kendilerine bağlı illerde ilçelerde ve işyerlerinde çalışma yürüttüklerini ve eylemi güçlü bir şekilde hayata geçireceklerini belirtti. (SAMSUN)
ÖNCEKİ HABER

GÜNGÖRENLİ KADINLAR SALGIN HASTALIKLARI KONUŞTU

SONRAKİ HABER

KESK ve Kamu-Sen’den greve ortak çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...