09 Kasım 2009 00:00

Radyasyon vitamin değil!

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü ...

Paylaş

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında sağlıkta dönüşümün mağduru olmak istemediklerini söyledi.
“Ne yazık ki biz radyoloji teknisyen ve teknikerleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Radyoloji Günü’nü yine buruk bir şekilde kutluyoruz. Her yıl onlarca meslektaşımız kanserden yaşamını yitirmektedir. Bir o kadar meslektaşımız da çeşitli hastalıklardan dolayı tedavi görmekte olup yaşamlarını zehir zemberek bir şekilde devam ettirmektedir” diyen TÜMRAD-DER Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu, buna rağmen Sağlık Bakanlığı’nın radyoloji çalışanlarının geleceğini karartmak için yüksek yargının kararlarını bile hiçe sayarak yeni yeni projeler ürettiğini söyledi. Günlük mesai süresinin 5 saatten 7 saate çıkarılmasını öngören Tam Gün Yasası’nın gündemde olduğunu hatırlatan Aslanoğlu, “Radyasyonun insan sağlığı üzerinde ciddi anlamda olumsuz etkiler bıraktığına ilişkin yüzlerce bilimsel çalışma yapılmışken Sayın Bakan’ın bu ısrarını anlamakta zorlanıyoruz. Bu uygulamanın bilimsellikle açıklanması mümkün değildir” dedi.
GBRÇ OLMAK İSTEMİYORUZ
Radyoloji teknisyenleri ve sağlık çalışanları olarak Sağlıkta Dönüşüm’ün mağduru olmak istemediklerini belirten Aslanoğlu açıklamasında, “Sağlık Bakanı’nın bu ısrarı radyasyon çalışanlarının hayatına mal olacaktır. Meslek grubumuzda radyasyona bağlı hastalıklar salgın gibi yaygınlaşacaktır. Genetiği Bozulmuş Radyasyon Çalışanları (GBRÇ) olmak istemiyoruz”
Sağlık Bakanlığı’nın taleplerimize karşı kayıtsız kalması durumunda dernek olarak bir dizi eylem planlayacakları bilgisini veren Aslanoğlu, “Kanser olmamak için gerekirse şalterleri indireceğimizi ve iş bırakacağımızı duyurmak istiyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Salgın nedeniyle terk edilen köy turizme açılacak

SONRAKİ HABER

DOMUZ GRİBİ AŞISININ DİĞER AŞILARDAN FARKI YOK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa