09 Kasım 2009 00:00

Her dilden kardeşlik mesajları

HAYAT Televizyonu ile dayanışma amacıyla Manisa’da Kardeş Türküler konseri düzenlendi.

Paylaş

HAYAT Televizyonu ile dayanışma amacıyla Manisa’da Kardeş Türküler konseri düzenlendi. Önceki gün Manisa Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Hayat Televizyonu dayanışma şöleninde Kardeş Türküler Manisalıları coşturdu. Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı konsere özellikle gençlerin katılımı dikkat çekiciydi.
Bir çok dilde seslendirdikleri türkülerle Manisalılara barış ve kardeşlik mesajı veren Kardeş Türküler ayrıca 25 Kasım’da gerçekleştirilecek olan eylemlerin önemine dikkat çekerek destek verdiler.
BARIŞ ÖZLEMİ ÇEKENLERİN KANALI
Konser öncesi EMEP Manisa İl Yöneticisi Mustafa Çeker Hayat Televizyonunun nasıl bir ihtiyaç üzerine doğduğunu ve bugün Hayat Televizyonunun Türkiye’de işçiler, emekçiler, barış özlemi çeken Türkler ve Kürtler ve toplumun tüm ezilen kesimleri için ifade ettiği önemi anlatan bir konuşma yaptı.
Milyonerlerin değil Milyonların televizyonu sloganıyla yola çıkan Hayat Televizyonun Türkiye’de verilen hak alma ve barış mücadelesi içinde en önemli araçlardan birisi olduğuna dikkat çeken Çeker’in konuşmasının ardından sahneye çıkan Kardeş Türküler grubu sahnedeki yerini alarak Manisa’daki konserlerini gerçekleştirdi.
Yer yer atılan sloganlarla barış taleplerinin de dile getirildiği konser yaklaşık üç saat sürdü.
Konser çekilen halaylarla ve söylenen farklı dillerde türkülerle son buldu. (Manisa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Obama’nın sağlık reformu onaylandı

SONRAKİ HABER

Salgın nedeniyle terk edilen köy turizme açılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...