09 Kasım 2009 00:00

Partinin çalışkan karıncası; Hatice İldan

Çalışkan, çalışkan olduğu kadar disiplinli, yüreğinde sevgisi eksik olmayan, kararlı ve inançlı bir devrimciyi yitirdik; Hatice İldan’ı.

Paylaş

Çalışkan, çalışkan olduğu kadar disiplinli, yüreğinde sevgisi eksik olmayan, kararlı ve inançlı bir devrimciyi yitirdik; Hatice İldan’ı.
O amansız hastalık aldı onu aramızdan.
Yaşamının büyük bölümünü fabrikada makine başında işçilerle, kamu emekçilerinin mücadelesinde geçiren kadife yürekli ablamız, annemiz yoldaşımız. Mütevazılığı, çalışkanlığı, dürüstlüğüyle içimizdeki gizli kahraman…
Nerede bir hak alma mücadelesi varsa, oradaydı... Gitmediği eylem, dayanışma yok gibidir. Bir yandan gençlerle oturup konuşan, bir taraftan günlük gazete dağıtan, partide en küçük bir işi titizlikle sahiplenen işçi, çocuklarının annesi, eşine yoldaşlık duygusuyla bağlı bir kadın.
DESA Direnişçisi Emine Arslan’ın direnişinde hep yanındaydı. Ne zaman eylem olsa kapıları gezip kadınları yanına katarak soluğu Emine Arslan’ın yanında alırdı. Liman işçilerinin sendikalaşma mücadelesinde, direnişteki işçilerle önlük giyip, dernekleri, sendikaları ve partileri gezen oydu. Liman işçileri “Hatice Abla bize cesaret verdi” diyorlardı. “Biz gittiğimiz yerlerde ne diyeceğiz, ne konuşacağız diye düşünürken Hatice Abla hiç lafı dolandırmadan durumumuzu anlatıp dayanışma çağrısı yaptı.”
Partide tartıştığımız çok olmuştur, aksi yönde düşüncelerini söylemekten hiçbir zaman çekinmemiştir, ama alınan tüm kararlara harfiyen uymuş, uymayanları uyarmıştır. Beni her gördüğünde ‘Biz yaşlanıyoruz, gençleri kazanalım, gençlere yatırım yapalım’ derdi. Gençler onun evini kendilerine mekan tutmuşlardı. Hem anneydi, hem yoldaştı onlara. Hiç birisi aç çıkmazdı evinden. Üzerine görev alıp yapmayanlara kızar ve eleştirirdi. “Ya görev almayın ya da alınca yapın” diye uyarmaktan geri durmazdı.
Cebindeki her kuruş partinindi, bir gün bile partisini geri çevirmedi. Bağışını, aidatını her şeyden önce verirdi. Gazete çıktığından bugüne en istikrarlı ve sürekli dağıtımcısıydı. Son dönemlerde yorulduğunu ve yürümekte zorluk çektiğini söylemesine rağmen, görevlerini hiç mi hiç aksatmadı. Son anına kadar inançla yaşamış bir devrimciydi. Hayat karşısında görevlerini yapmış bir parti işçisi ve çalışkan karıncası olarak yaşama gözlerini yumdu. Bedeni aramızdan ayrıldı, ama o hep yanımızda olacak. Direnişlerde, gençlerle, gazete dağıtımında, mücadelenin içinde…
Seni asla unutmayacağız, unutturmayacağız! Mücadelemizde yaşatacağız! Sen rahat ol yoldaş…
Seyit Aslan (Emek Partisi İstanbul İl Yöneticisi)
ÖNCEKİ HABER

Bilim yuvası mı kışla mı?

SONRAKİ HABER

Cezaevlerindeki kadınlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...